Andys Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witam, przykręciłem właśnie swoją nową przerzutkę tylną X-7 do haka w ramie Author Versus i stwierdziłem, że pomimo dokręcenia, pprzerzutka przesuwa się na tuleji wkręconej w hak jakieś 0,5 - 1 mm. Jako, że rower jest jeszcze bez reszty napędu nie mogę sprawdzić czy przeszkadza to w poprawnej pracy, jednak niepokoi mnie to. Czy wasze przerzutki SRAMa też miały taki luz od nowości, czy mam szukać jakiejś podkładki (przerzutka kupiona na Allegro, reklamacja będzie nieco utrudniona)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 tez tak mialem z moja x-9 co mnie bardzo zdziwilo,pomimo tego ze teoretycznie to nie powinno miec znaczenia po zmianie ramy ze stalowej niskiej klasy na Meride MS luzy sie zmniejszyly choc i tak sa ...jakies 0.5mm i nie zauwazylem zeby t mialo jakis dramatyczny wplym na prace przerzutki choc fakt ze chyba to troche dziwne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ja mam SRAM 7 z 2003 roku i też tak mam. Luz jakieś 0.5 mm NIe przeszkadza w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andys Napisano 16 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Szczerze mówiąc, uspokoiliście mnie trochę . Choć nie da się ukryć, że już kombinuję z czego zrobić tak cienką podkładkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Ja mam x-7 i tez od nowości miałem mały luz po pary glebach mam tak 1-1,5 mm ale działa miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemaniak Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Heh dziwne może to tak ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azariel Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 tez mam taki luz. w sumie nie wiem skad sie bierze, ale zmieniarka i tak pracuje cudownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Skoro wszystkie mają to teraz pytanie w jakim celu .. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 To chyba pytanie do producenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.