Skocz do zawartości

[zębatki] ocena stopnia zużycia

kosciczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przyszedł czas na wymianę suportu i chyba zębatek. Moim zdaniem mają juz dość życia ze mną, ale w sumie nic nie przeskakuje i innym takich obiawów nie mają. Pytanie tylko czy nie zużywają łańucha który był wymieniany w zeszyłm sezonie razem z kasetą (około tysiaka temu)? I teraz drugie pytanie czy jak wymienię zębatki to czy nie będzie dziwnych objawów z łańcuchem który mam teraz?

:icon_arrow:fotki

Napisano

Widze ze noga nie podaje....... :whistling:

Mala jest rozjechana jak gasienica pod walcem drogowym. Odstepy pomiedzy zebatkami to juz prawie "prostokaty" :icon_wink:

Wieksza w duzo lepszym stanie!

Napisano

Noga nie podawała rok temu i to dlatego jest tak zjechana. :confused:

OK póki co wymienie średnią i suprt bo już stuka/cyka i nie jest to brud bo wszystko czyściłem.

Napisano

Dzisiaj chciałem wymienić zębatkę i suport i po rozkręceniu moim zdnianiem średnia nie jest aż tak "rozjechana jak gąsienica po walcem drogowym" :icon_lol: Dość wnikliwie się wpatrywałem w rożnice między nową i starą i może ktoś z Was wytłumaczy mi w czym te dwie się różnią? W sprawach czystko technicznych zaczynam się uczyć, ale jestem pojętny więc śmiało ;)

:icon_arrow:fotki

Napisano

Dodam tylko że ta po prawej jest nowa, a po lewej używana. Też nie widzę różnicy między nimi więc zostawiłem starą, a napisałem to aby się upewnić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...