kubala93 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Mam od jakiegoś czasu NS Holy 1 2011 i uczę się podstaw w streecie, ale chciałbym połączyć to z trialem. Niestety ciężko mi robić rear wheel hop'y czy pedal kick'i itp. a jestem dosyć wysoki 186cm i myślę że to jest sprawa krótkiego mostku NS'a 40mm x 0*. O ile w streecie jeszcze jest ok to w trialu raczej nie zdaje do końca egzaminu. Jak oglądam filmiki to wszyscy co latają w Street/trialu mają mostki 90mm x 25* jak np. Inspired Element . Chciałbym wymienić w NS'ie mostek na dłuższy z większym kątem tylko nie wiem jak to wpłynie na geometrię, chociaż ma bardzo podobną do inspired, czy ma w przypadku NS'a sens? A do tego jeszcze nie wiem na co mógłbym go wymienić bo jest tego ogrom...! Co sądzicie? jaki mostek polecicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Geometria po zmianie mostka ci się nie zmieni, za to rower będzie inaczej reagował na ruchy kierownicą. Coś długi ten mostek chcesz Ja tam nie widzę sensu wymiany mostka w tym rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubala93 Napisano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Geometria po zmianie mostka ci się nie zmieni, za to rower będzie inaczej reagował na ruchy kierownicą. Coś długi ten mostek chcesz Ja tam nie widzę sensu wymiany mostka w tym rowerze. mam problem z utrzymaniem sie na rear wheel i z side hopami, nie wiem czy jeszcze potrenować na krótkim, czy łatwiej będzie wymienić na długi i wysoki taj jak to jest w trialówkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Myślę że warto jeszcze potrenować, jeżeli miałbyś możliwość w jakimś rowerowym taki mostek na jakiś test wyrwać to wtedy byś mógł spróbować i stwierdzić czy jest lepiej. Chyba że jakiś znajomy ma rower z takim mostkiem to pożycz i wypróbuj jak idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubala93 Napisano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Teraz i tak nie mam za bardzo możliwości kupna więc potrenuje tak jak jest. Ale spróbuje też poszukać kogo kto ma dłuższy mostek z większym kątem. I z mocowaniem na kiere 25,4, a większość jakie widze to ponad 30... Ale mimo to mógłby się jeszcze ktoś na ten temat wypowiedzieć jak to widzi w holym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubala93 Napisano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Znalazłem coś co powinno się sprawdzić, tylko na ile http://allegro.pl/nowy-woodman-wow4-25-4-120-25-mtb-xc-fr-dh-4x-wys0-i1712393963.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.