Szubert Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Ostatnio zaś zerwałem łańcuch i musiałem kupić nowy. Cały napęd, poza łańcuchem ma już z 5,5 roku i przejechane z 7-10tys. km. Łańcuch wymieniałem już z 3-4 razy, bo co jakiś czas się zrywały... Czy ten nowy łańcuch przystosuje się do obecnego napędu czy już będzie trzeba wymienić kasetę i przednie zębatki? łańcuch 7701cn kaseta sram PC 950 albo 980 (nie pamiętam) przednie zębatki LX Wiem, że były podobne tematy, ale na ogół dotyczyły zamieniania np. 3 kompletów łańcuchów co 1-2k km, a ja co taki dystans instaluje nowy bo stare się już nie nadają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szubert Napisano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 zdjęcie z linkiem do albumu z pozostałymi zdjęciami napędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjeC19 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Trochę zajeżdżone to ;p szczególnie najmniejsza z tyłu i blat... Ale jak masz nowy łańcuch to załóż i zobacz jak się zachowuje napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szubert Napisano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 no właśnie nowy jest założony i na 6,7,8 skacze jak szalony na 9 jest stabilny, ogólnie skacze na wszystkich poza skrajnymi tzn 1 i 9 usiłowałem regulować przerzutkę, i mimo że na stojaku działa idealnie to przy jeździe skacze i szarpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 No to kaseta do kubła. Na stojaku nie ma obciążenia, naprężenia itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szubert Napisano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Kaseta, największy blat i przy okazji tylna piasta wymienione. Problem niby rozwiązany, ale zauważyłem, że jak jadę na średnim blacie (32 zęby) to wózek przerzutki skacze. To oznacza, że ten blat też muszę wymienić? Btw. czy dam radę go sam wymienić nie mając klucza do korby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.