Skocz do zawartości

[łańcuch] czy nowy łańcuch dopasuje się do starych komponętów

Szubert

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zaś zerwałem łańcuch i musiałem kupić nowy. Cały napęd, poza łańcuchem ma już z 5,5 roku i przejechane z 7-10tys. km. Łańcuch wymieniałem już z 3-4 razy, bo co jakiś czas się zrywały...

Czy ten nowy łańcuch przystosuje się do obecnego napędu czy już będzie trzeba wymienić kasetę i przednie zębatki?

łańcuch 7701cn

kaseta sram PC 950 albo 980 (nie pamiętam)

przednie zębatki LX

Wiem, że były podobne tematy, ale na ogół dotyczyły zamieniania np. 3 kompletów łańcuchów co 1-2k km, a ja co taki dystans instaluje nowy bo stare się już nie nadają...

no właśnie nowy jest założony i na 6,7,8 skacze jak szalony na 9 jest stabilny, ogólnie skacze na wszystkich poza skrajnymi tzn 1 i 9

usiłowałem regulować przerzutkę, i mimo że na stojaku działa idealnie to przy jeździe skacze i szarpie

• 2 miesiące temu...

Kaseta, największy blat i przy okazji tylna piasta wymienione. Problem niby rozwiązany, ale zauważyłem, że jak jadę na średnim blacie (32 zęby) to wózek przerzutki skacze. To oznacza, że ten blat też muszę wymienić?

Btw. czy dam radę go sam wymienić nie mając klucza do korby?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...