Sorcerer Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Sorcerer, zastanawia mnie skąd ta różnica? Tak na logikę biorąc rama 595mm + 80mm mostek powinna dać taką samą pozycję jak 575mm+100mm mostek+kiera 1cm wyżej (skoro główka niższa o 1cm). Ciekaw jestem, bo przeżywam gehennę próbując dojść do odp. pozycji, może jest jakiś ważny szczegół o którym nie wiem. Mysle ze zapomnianym czynnikiem przez wszystkich moze byc rozlozenie masy w rowerze. Zgadza sie ze 595mm + 80mm = 575mm + 100m, ale niuansem jest wlasnie rozlozenie masy miedzy przednim, a tylnim kolem. Przy ramie 595mm i mostku 80mm nadal wystepowaly u mnie potworne utraty sil w rekach i palcach. Na kazdym maratonie mialem problem, gdyz nie mialem w pewnym momencie dosc sily w rekach aby trzymac rower w ryzach, kosztowalo mnie to czesto sporo lez. Krotsza rama i mostek 100mm wyeliminowaly ten problem. Jednakze do powyzszego mysle sa 2 czynniki ktore zmienily sie krotko po zmianie ramy, ktore trzeba brac troche pod uwage. Jednym z nich jest przesiadka x gripshiftow X0 na triggery X9 oraz z gripow Bontrager XXX Lite na Bontrager X Lite, ktore sa grubsze i okragle. Porzednie bylby moim zdaniem za male w sensie srednicy, oraz profilowanie bylo z tylka. Co do mojej anegdotki ze spiacym policjantem, obecnie moge robic co chce (na ktotszej ramie), nawet pupy nie podbija mi jadac w siodle przez spiacego policjanta przy bardzo duzej predkosci. Jeszcze moze tylko dodam pewne doswiadczenie z moich testow na temat podjazdow. Chodzi dokladniej o ustawienie siodla przod - tyl, zarowno przy sztyce z 0 offsetem jak i setback 3cm. Mysle ze sprawa dosc latwa do przetestowania dla kazdego na tej samej sztycy i max wysunieciu siodla do przodu lub tylu. W moim scenariuszu, bardzo stromy podjazd, na oko 60-70 stopni, byl nie do podjechania przy siodle ustawionym do tylu. Mowa o setbacku i probie podjazdu w siodle!. Zarowno ciezko bylo rozlozyc mase aby tyl sie nie uslizgnal na szutrze, do tego przod mocniej wyrywal sie do gory. Analogiczna sytuacja przy odwrotym ustawieniu, sztyca 0 setback i siodlo przod lub neutral. Ten sam podjazd mozna duzo latwiej lyknac w takim ustawieniu. Najgorsze w tych wszystkich zmiennych jest to, ze sam jeszcze nie doszedlem do najlepszego ustawienia wysokosci siodla, pozycji przod-tyl oraz ustawienia blokow. Wlaczajac w to wysokosc kiery, a konczac na dlugosci mostka. Niestety jezdze bardzo kadencyjnie, i ostatnie ustawienie setback 15mm + siodlo w tyl i nizej obnazylo dosc spory spadek kadencji i sily na podjazdach w sudetach. Aczkolwiek nie odczuwam mocnego zmeczenia. Skonczy sie chyba BG fitem albo veloartem jednak jak uzbieram troche grosza. Ktos dobrze powiedzial, kupujemy rowery za 10-20tys, a konczymy z problemem ktory nas przerasta, ktory mozna rozwiazac za grosze porownujac do ceny czesci.
chickenowa Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 @ spootnick byłam już na maratonie, jednak od przyszłego sezonu chcę się ścigać częściej-teraz postanowiłam się dotego fizycznie przygotować. A ramę chcę, a raczej muszę wymienić nie dlatego, że moja jest niewygodna czy za duża ale dlatego... http://www.forumrowe...ecenie-w-ramie/ Na razie będę na niej jeździć, jednak muszę wiedzieć, już teraz co kupić, jak z tą zacznie się dziać coś niedobrego..
chickenowa Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 1. nie chcę białej ramy 2. Scott jest za drogi i za ciężki Wiem, że Giant też zdrożał ale ich ramy podobają mi się bardziej i są lżejsze (np moja waży 1590 gram)
Rulez Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Aż takiej różnicy w wadze nie będzie : http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=87&mar=128&art=3352 Co do koloru to nie wiem jaki jest dostępny ...
sivydym Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 XTC w męskiej emce jest naprawde długi i jak widzisz Sorcerer przy wiekszym przekroku przeszedł na S, Maja Włoszczowska także jeździ na esce przy 170 wzrostu. Zaczynają sie wyprzedaże i rozmiary M/L długo nie czekają na nowych właścicieli ale S i XL - tu już potrzeba amatora: http://www.bikeman.pl/rower-gorski-giant-xtc-3-p-1369.html chyba pisałaś że bardzo podoba Ci się ta rama... jes faktycznie ładna, a baza na maratony naprawdę dobra.
chickenowa Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Po tych wszystkich wpisach jestem już niemal przekonana co do słuszności wyboru rozmiaru S i zmienieniu sztycy na dłuższą. Żeby się przekonać na 100% pójdę do sklepu i przymierzę Mkę Pisałam o XTC 1 Niestety jednak ta rama jest nieosiągalna... Chyba, że kupię cały rower - oczywiście tego nie zrobię Rama XTC 3 którą pokazałeś też jest niedostępna w detalicznej sprzedaży...
Sorcerer Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Szukalem tej ramy ze zdjecia do rozbiorki na zime/wiosne w polsce i za granica. Niestety bez rezultatu. Ta wersja czarno-niebieska pasowalaby mi idealnie. Wzialem wiec czarna. Nie spiesz sie, niedlugo bedzie dostepna XTC 2012, na przelomie listopada pewnie. Tak wiec albo zamawiaj meska "S" 575mm lub "XS" 555mm. Nie wiem czy wkoncu szukasz meskiej "S" czy damskiej "S". Proponuje napisac do centrumrowerowego aby jesli sie zdecydujesz zamowili u dystrybutora jedna rama XS na sezon 2012. Normalnie w polszy nie wystepuje. Ze znizkami mozna ja wyrwac za 1320zl, jakby co sluze rabatem. Zarowno scale jak i XTC maja taka sama geometrie dla ram meskich i damskich, z przelozeniem ze damska jest o rozmiar mniejsza dla tego samego oznaczenia. XS = Damskie S S = M M = L L = XL Co do sztycy, moja "S" ze sztyca thomsona 410mm jest na styk przy ustawieniu siodla max do przodu. Przy lekkim setbacku zostaje mi troche mm do ogranicznika.
chickenowa Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Też wezmę czarną w razie czego Zastanawiam się tylko jak tą ramę "rozweselić" bo wydaję się bardzo smutna... Amor będzie biały... No ale tym się zajmę później @Up Też szukałam WSZĘDZIE tej niebiesko-czarnej i nawet poszłam do sklepu się zapytać osobiście czy by zrobili demontaż. Niestety nie ma takiej możliwości Dystrybutor Gianta odpowiada "Proszę szukać w okolicznych sklepach" - swoją drogą są bardzo pomocni :/ Jest jeden sklep w Czechach, który ma tą ramę, a przynajmniej tak wynik ze zdjęć, jednak nie odpisują na maile czy to jest faktycznie ta wersja ramy
sivydym Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Za 2 tygodnie sa targi i prawdopodobnie jakiegoś XTC będzie można pogłaskać. Z drugiej strony kupujesz cały rower i sprzedajesz niepotrzebne graty i rama powinna wynieść ok. 1k lub po prostu akcja stary na nowy model Przecież obecnego XTC za darmo nie oddasz i parę złotych też z niego będzie.
chickenowa Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Widzisz ale ja jestem już tak przywiązana do tego roweru, że nie chcę go sprzedać. Rama u mnie zostanie Poza tym musiałabym najpierw mieć 6tys by taki rower kupić, a to trochę abstrakcja. Nie ma na to żadnych szans Wątpię też by mieli na targach modele 2011... Teraz to już będą stać z 2012 czyli tym: http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/xtc.1/9163/49285/
sivydym Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 6 tys ? XTC 3 ( czerwony ) to 3,4k... Niebieski - cóz, z tego co wiem brak ( kiedys też mi sie podobał, ale znajomy sklep sprawdził dostępność i już go nie było dawno ). Czy bedą mieli całość z 2012 - raczej wątpie, polskie targi to nie niemieckie - szkoda. Natomiast nie namawiam ale jak co roku Merida zrobi 22% na kolekcje - stad też od kilku lat jeżdze na Meridach - tanio i dobrze, takie CCC - btw ich także sponsoruje Merida
Sorcerer Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Na polskich targach nie bylo i nie bedzie wystawiony giant mimo tego iz jest w spisach. Jak rozmawialem w 2009 roku na EXPO dlaczego odpowiedz byla prosta, bo dealerzy nie chca sie zlozyc na wystawke. Owszem stoisko gianta bylo, ale nic na nim nie ma, poza promocja maratonow scandii lub langa, juz nie pamietam dokladnie. Radze wiec obserowac internet.
chickenowa Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Obserwuję cały czas Były te ramy czarno niebieskie ale w Chinach, a sprowadzanie stamtąd ramy jest grą nie wartą świeczki. Poluję właśnie na taką ramę z niebiesko białą lub niebiesko czarną jednak ciężko o taką Jak mi się coś już spodoba to jest to albo cały rower albo rama karbonowa.. Hyh
sivydym Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Mi też dużo rzeczy się podoba ale albo niedostepne fizycznie albo niedostepne kasowo Jak karbon to FLX jest bezkonkurencyjny w swojej cenie - po sprzedaży częsci rama wychodzi jakieś 1,5 pln. Niestety Merida robi zaporowe ceny na same ramy, bo kompletne rowery z tymi ramami są droższe o dosłownie 10-20%
chickenowa Napisano 15 Października 2011 Napisano 15 Października 2011 Właśnie pomierzyłam się i w wynikach wyszło mi coś takiego: Jednym słowem XTC jest dla mnie stworzone Mogę tylko spróbować z krótszym mostkiem, bo mam 11cm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.