TrzecieKolo Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Witajcie, używałem takiego zwykłego stojaka do trzymania roweru w mieszkaniu, jak i do prostych prac serwisowych, jak smarowanie, czyszczenie itd: Niestety nowa rama zupełnie ma inną geometrię, i niezbyt stabilnie rower się trzyma na tym stojaku, i dodatkowo opiera się o przewód hamulca, więc to raczej niezbyt dobrze. Znalazłem coś takiego, i mam takie może głupie pytanie - czy to nie poniszczy roweru? Nie wpłynie jakoś negatywnie na koło/piastę/oś/cokolwiek? Z góry dzięki za info pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Lepszy od poprzedniego, mniejsza możliwość poobdzierania lakieru. Do domowego serwisu wystarczający, korzystam i nie narzekam. No i mniej miejsca zajmuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zolexx Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Wszystkie chesci styku obklej srebrna taśma i z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Dzięki za odpowiedzi, ale bardziej niż lakieru moje pytanie dotyczy, tego czy te części na których rower się trzyma na stojaku (zaciski od osi piasty/koła, nie wiem jak to się fachowo nazywa) są przystosowane do trzymania na sobie ciężaru całego roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 No a te części nie trzymają ciężaru całego roweru i rowerzysty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 hehe, nie wiem, bardziej chyba spoczywa ciężar na tej osi w piaście, wydaje mi się że z innej strony działają siły, mówiłem że pytanie może być głupie Jak bym wiedział, to bym się nie pytał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Może po okresie 100 lat wpłynęło by to jakoś na rower alee... Przestańcie wymyślać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.