NokJan Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 Czesc. Mam problem. Złapałem kapcia na przedniej oponie. Wyciągnąłem koło i teraz męczę się, żeby zdjąć oponę ;X... Udało mi się wyciągnąć jakiś niebieski pasek ( podejrzewam że jest to opaska ). Próbowałem wielu sposobów na zdjęcie opony z obręczy, ale żaden nie poskutkował... ( tutaj z forum : http://www.forumrowe...-zmienic-detke/ ). Opona jest tak jakby przyklejona do obręczy... Mogę liczyć na waszą pomoc ? Prosze o szybkie odp. bo jeśli mi się nie uda, to polece do serwisu. Ale mimo wszystko, wolałbym sam to zrobić.
NokJan Napisano 18 Lipca 2011 Autor Napisano 18 Lipca 2011 Nie mam pojęcia... Nie znam się na tym, to mój pierwszy rower... :<
paweloko Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 Ja też się nie znam na uszczelnianych od zawsze jeżdze na dętkach ale nigdy niemialem takiej sytuacji jak opisałeś. Nich się wypowie ktoś kto ma opony bezdętkowe.
adas651 Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 umyj dokładnie koło z oponą dużą ilością wody z płynem do mycia naczyń, tak żeby woda odstawała sie do opony wsadź łyżke do opon w jedno miejsce, zaczep na szprysze i lej wode z płynem lub mydłem i tak w kilku miejscach porozciągaj opone i przesuwaj wsadzoną łyżke
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.