Skocz do zawartości

[wymiana ramy] Merida XC Mission pęknięta rama - wymiana na ?

michalr32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam .

Potrzebuję pomocy . Kupiłem w tamtym roku Meridę XC Mission na ramie miała jakby ryse na wahaczu zaraz przy łożysku która miesiąc temu się poszerzyła , okazało się że to pęknięcie .

W Meridzie mam fajny osprzęt deore , kaseta się konczy ale to pikuś .

Chcę wszystko przełożyć do innej ramy , oglądałem coś na allegro ale zbytnio się nie znam ;/

Więc chce zapytać potrzebuje dobrą ramę do jazdy na codzień miasto dom , dziennie z 10km , raz na tydzień jakaś wycieczka z kolegą ...

Najchętniej wydałbym jak najmniej ;D wiadomo budżet w wieku 17 lat nie jest zbyt duży , a merida wraz z eksploatacją wyszła mnie juz koło 1200zł co i tak nie jest dużo . Na ramę max 800-900 . Aha nie znam się zbytnio na tych wymiarach suport i główka ramy , co i jak . Jakby ktoś wytłumaczył .

Co powiecie na ramy Cube i No saint . I Jeśli możecie pokażcie coś fajnego bo już nie mam sił ;/

Napisano

Jaki masz wzrost ? Zwróc uwagę na rozmiar ramy. Według mnie nie ma co się rozglądać za drogimi ramami, coś pokroju accenta/ krossa które zostały podane w zupełności Ci wystarczy. Wybierz rozmiar, kolor i kupuj :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...