Skocz do zawartości

[Trening] dla poczatkujacych

dep77

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

na poczatku chce pozdrowic wszystkich bardziej wtajemniczonych w temacie rowery

Moje pytanko dotyczy treningu rowerowego dla poczatkujacych osob a mianowcie jaki trening zastosowac na poczatek zeby nie przeforsowac organizmu. Chodzi mi o dystans przejazdu,czas i teren ok

na razie tyle

pozdrawiam

Na początek WITAMY http://forumrowerowe.jgc.pl/Zasady-Pisania...atow-t9018.html

Fajnie, że interesujesz się już tak wcześnie, być może odkryjesz w tym swoją pasję, ale w twoim wieku na początek nie myśl o treningu (w pełnym tego slowa znaczeniu), bo on sam nie wystarczy, potrzebne jest przygotowanie, dieta itd. W twoim wieku zacznij jeżdzić sobie rekreacyjnie i co jakiś czas podnoś poprzeczkę (np. długość przejazdu, średnia predkość etc.). Sam dojdziesz do tego jakie są twoje możliwości i predyspozycje, a w miarę upływu czasu zaczniesz się w to poważnie bawić. Ciężko jest po prostu określić jaki trening jest dla ciebie, jak nie znamy twych możliwości. Trenuj tak, abyś czuł się dobrze, czerpał z tego satysfakcje, a będzie z ciebie cyklista :)

Pozdrawiam

Jareczek nie załamuj mnie

ja jeszcze jestem młodzieniaszek

jak teraz jade rowerem to wszystkie laski sie ogladają

pozdrówko odmłodzone

Nie miałem zamiaru nikogo załamywać :P

Też jeszcze jestem młody :D

Nieważny wiek, ważne to jak Ty (na ile lat) się czujesz :)

Laski czasem się oglądają...

Ale częściej jak przejeżdżam rowerem przez przeróżne wsie, to dzieci rzucają we mnie kamieniami...

Ciekawe czy to jakaś lokalna tradycja?

A pewna pani w jedynym sklepie we wsi kiedyś o mało co nie zasłabła widząc mnie w obcisłym stroju, kasku i innych takich... :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...