Skocz do zawartości

[MTB ok.1500PLN] nowe spojrzenie

crs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Koleżanki i Kolegów,

jak widać po liczbie postów jestem "świeżak" na forum.

Planuję zakup roweru za ok. 1500 zł (jeśli będzie warto to mogę coś jeszcze dorzucić). Mam 174 cm wzrostu, waga ok. 90kg (mam nadzieję chwilowo, bo to dużo za dużo :-)

Poszukuję roweru, którym będę mógł pojeździć po polnych drogach, lasach, górkach-pagórkach :-)Od tygodnia czytam posty na forum i już generalnie nic nie wiem.

Wiem, że to nie jest oryginalny temat, ale gdyby Koledzy pasjonaci mogli coś podpowiedzieć, będę bardzo wdzięczny, a nie znam dobrego sklepu rowerowego z dobrym sprzedawcą-doradcą.

Zależy mi na czasie, więc czekam na Wasze podpowiedzi. Z góry dzięki za każdy post.

Pozdrawiam

Krzysiek

Napisano

Witam

Ja ze swojej strony w tej cenie polecam KROSS A2 XT 2009.

Masz idealny wzrost- akurat na ramę 17,5 calową bo tylko takie zostały jeżeli chodzi o te cacuszka ;].

Rower jest złożony na bardzo dobrym osprzęcie jak na tą cenę. Masz tu full co możesz dostać nowego w stosunku cena/jakość.

Rama tak jak już pisałem wyżej jest idealna pod twój wzrost.

Tu link:

http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-kask-gratis-sprawdz-i1713695785.html

Sam posiadam ten rower, kupiłem go ponad rok temu mam przejechane ponad 2000km i jestem bardzo zadowolony.

Wszystko działa jak należy.

pozdrawiam

Napisano

Moim zdaniem bez sensu jest wsadzać w rower przerzutkę XT jeżeli pozostałe części napędu są słabiutkie przez co nie wykorzysta się możliwości XT.

Np. W tym Krossie masz opony Continental a w Evolution masz już dobre opony renomowanej marki SCHWALBE Smart Sam co jest dużym + na korzyść Evo.

Ogólnie Evo jest złożony na równym poziomie wykorzystując w pełni jego możliwości.

Ja polecam EVO. Pozdro

Napisano

Stary sory że tak powiem ale pieprzysz jak potłuczony.

Toś dał przykład haha: Opony akurat to najmniejszy problem w tym.

A pisząc że oprucz przerzutki XT reszta osprzętu jest słabiutka piszesz kłamstwo i oceniasz całkowicie nieobiektywnie.

Widać że nie masz pojęcia o osprzęcie, a jeżeli nie masz to nie pisz głupot.

To na przyszłość.

Porównując:

Amor to samo, kierownica, mostek, stery itp. porównywalne, manetki to samo, przerzutka przód to samo, tył na korzyść KROSS'a, hamulce zdecydowanie na korzyść KROSS'a, kaseta porównywalna, korba na korzyść EVO, koła porównywalne,

rama porównywalna może minimalnie na korzyść EVO.

pozdrawiam

Moim zdaniem bez sensu jest wsadzać w rower przerzutkę XT jeżeli pozostałe części napędu są słabiutkie przez co nie wykorzysta się możliwości XT.

Np. W tym Krossie masz opony Continental a w Evolution masz już dobre opony renomowanej marki SCHWALBE Smart Sam co jest dużym + na korzyść Evo.

Ogólnie Evo jest złożony na równym poziomie wykorzystując w pełni jego możliwości.

Ja polecam EVO. Pozdro

A Continental to nie jest renomowana firma porodukująca ogumienie???

Model zgadzam się Smart Sam na korzyść EVO. Ale firmy praktycznie bardzo porównywalne.

Napisano

Z amortyzatorem to przesadziłeś bo jak byś się przejechał raz na XCM raz na XCR to byś zobaczył dużą różnicę.

(może zbyt pochopnie oceniłem Kross'a, dobra nie jeździłem, nie widziałem mogę nic się już nie wypowiadać

Pozdro

Napisano

Witam

Ale KROSS A2 XT 2009 ma zamontowanego XCR bo sam go mam a nie XCM, jeździłem na obydwu i różnica jest bardzo duża wiadome.

Ale i KROSS i EVO mają XCR'y.

pozdrawiam

Napisano

Rozumiem, że w tej cenie wskazane przez Kolegów rowerki, to najlepsza alternatywa?

Czy może ktoś ma jeszcze jakąś propozycję?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...