panicz9 Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Witam,chciałbym kupic nową piaste do mojego koła i tu zaczyna sie mój problem,czy kazda piasta bedzie pasowac do mojego koła czy moze byc tak ze szprychy bedą za krutkie lub za długie.Obrecz to sunrims mammuth 26" 36szprych,szprychy jakies DT,piasta shimano fh-r40-8. a i jeszcze co sądzicie o tej piascie do której podałem link http://allegro.pl/show_item.php?item=80191454 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 hmmm to bys musiał pomierzyc Twoją stara piaste, i potem spytac kogos kto ma Novateca pod tarcze, ale chyba i tak nie powinno sie drugi raz zakładać szprych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 ralf ma rację, szprychy będą po raz drugi naciągane, skręcane, więc mogą potem szybko strzelić. myślę że wydatek 36 zł na nowe DT np. Champion to nie aż taka kolosalna suma, a na pewno będzie sie spokojniejszym :wink: A ta piasta Novateca.. hmm...zależy do czego. Dobra do XC.. wiadomo że znajdą się tacy co używają ją do cięższych zastosowań, ale to czy wytrzyma, to już kwestia szczęścia przy konkretnym egzemplarzu no i niska waga bikera też ma duże znaczenie... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.