Skocz do zawartości

[Ostre koło]Czy na moją kieszeń?

Przepiora27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! :) Ostatnimi czasy zacząłem interesować się Ostrym kołem. Niestety mam dość duży mętlik w głowie. Sprawa przedstawia się tak że nie posiadam zbyt dużej kwoty na rower. Na chwilę obecną mam 400-500zł. Jest możliwość sprzedania mojego obecnego roweru. Merida Kalahari 530. Zapewne za dużo za niego nie dostanę :/ 300zł?

Wczoraj odwiedziłem w Poznaniu sklep zajmujący się składaniem ostrych kół. Powiedzieli że muszę co najmniej uzbierać 1500zł. Za mniej nie dam rady złożyć, tym bardziej nie wypuszczą mnie ze sprzętem który może mnie narazić na niezapowiedziane wypadki spowodowane wadliwym sprzętem. Pytanie do was! :) Czy jestem wstanie złożyć jakiś rowerek pod Ostre koło? Wiem że to tym napędu ale oczywiście chodzi mi o 'typową' ramę dla Ostrego.

Pozdrawiam!

Co do ram to mam pytanie odnośnie różnicy pomiędzy ramami torowymi a szosowymi. w Sklepie również o to mnie pytali. Odpowiedziałem że głównie chodzi mi o ramę która służyła by mi na dojazdy do szkoły i nie długo na uczelnie, poranne treningi oraz jazdę rekreacyjną z przyjaciółmi. Corratec jeśli mamy za te pieniążki kupić samą ramkę to ile kosztować będzie nas pozostały osprzęt? Jeśli chodzi o części możemy odliczyć hamulce.

Pytanie z innej beczki. Gdy używamy do hamowania pedałów i robimy typowy dla tych rowerów 'ślizg', czy aby uniknąć szybkiego zużywania się opon, są nakładane na nie jakieś specjalne tworzywa czy też taśmy?

Pozdrawiam!

za 800?

spokojnie coś złożysz.

używana kolarka - 400

tylne koło - 200

######ety - 200

ale mowa jest o ramie torowej !

Co do ram to mam pytanie odnośnie różnicy pomiędzy ramami torowymi a szosowymi. w Sklepie również o to mnie pytali. Odpowiedziałem że głównie chodzi mi o ramę która służyła by mi na dojazdy do szkoły i nie długo na uczelnie, poranne treningi oraz jazdę rekreacyjną z przyjaciółmi. Corratec jeśli mamy za te pieniążki kupić samą ramkę to ile kosztować będzie nas pozostały osprzęt? Jeśli chodzi o części możemy odliczyć hamulce.

Pytanie z innej beczki. Gdy używamy do hamowania pedałów i robimy typowy dla tych rowerów 'ślizg', czy aby uniknąć szybkiego zużywania się opon, są nakładane na nie jakieś specjalne tworzywa czy też taśmy?

Pozdrawiam!

Zalej betonem, na to chyba nie ma siły

Corratec nie rozumiem twojej wcześniej odpowiedzi na mój post. Jestem zielony i pytam w taki sposób aby użytkownicy mnie zrozumieli. Nie miej mi za złe że na chwilę obecną nie znam się na tym sprzęcie. Gdybym miał o tym pojęcie to był nie pisał na forum a sam zabrał się do składania.

http://allegro.pl/kultowa-torowa-rama-wicher-i1710401828.html

ja bym sobie nie kupił ramy w nie oryginalnym malowaniu- nigdy nie wiadomo co jest pod spodem

co innego fabryczny lakier, nawet jak mocno porysowany to można wykryć ewentualne wady i pęknięcia ( i nie kupić złoma )

a jak jest ok to kupić i samemu oddać do malowania

taką samą poradę byś znalazł gdybyś poczytał forum przez 5 minut

odpowiedź na pytanie znajdziesz czytając przez 15 minut

oszczędze twój czas: nie

koła 27 cali i możliwe że badziewna stal, lepiej cromo

jak masz 175 - 185 łykaj tą.

aż mnie ręka świerzbi żeby sobie jej nie kupić!!!

http://allegro.pl/kultowa-szosa-raleigh-shimano-600-ultegra-bcm-i1715177924.html

<niestety nie zdążyłem edytować posta>

hold your horses !!!

nie zauważyłem że koła 26"

.... hyba że by wcisną 28" i była by superciasna, who knows...

Spokojnie możesz złożyć za te piniądze fajne ostre. Ostatnio zacząłem właśnie składać dla siebie, po pierwsze nie musisz miec ramki torowej. mozesz tak jak wyzej inni pisali kupic poprostu kolarke w której po pierwsze masz juz troche sprzętu który mozesz wykorzystac a pozniej ewentualnie go wymieniac zeby byl lans:D. Najtaniej by ci było chyba kupic kolarke w słomczynie gdyz bywaja tam naprawde niezle ceny (ostatnio kupiłem BIANCHI za niezle pieniadze i bede chciał je sprzedac), tak to najdrozsza sprawa to tylne koło kolo ale jak porozgladasz sie dokladnie to mozesz znalezc cos w naprawde niezlej cenie ja na poczatek kupilem cale koło obrecz+piasta+zaplecenie 120 zl (obrecz TAURUS i piasta SHUNFENG)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...