Gość Fragger Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Mam pytanko, czy jak mam korbe z 48 zebami na najwyzszym blacie to moge kupic korbe z 52 zebami i to bedzie dzialac sprawnie????? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 przednia przerzutka moze nie obsluzyc tak duzej zebatki-jaka masz zamontowana aktualnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalony Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Mam pytanko, czy jak mam korbe z 48 zebami na najwyzszym blacie to moge kupic korbe z 52 zebami i to bedzie dzialac sprawnie????? pozdr. On chyba ma 48 zębów teraz, tak przynajmniej wynika z jego wypowiedzi Trzeba czytać uważnie Co do pytania to nie wiem, ale myślę, że raczej można, bo to niewielka różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 chodzilo mi o to jaka ma przerzutke rpzednia teraz a nie jaka ma zebatke :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalony Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Sorry. To jednak ja się muszę nauczyć czytać uważniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fragger Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 przezutki mam trzyletnie shimano ale nie wiem jaki model bo nigdzie na nich nie pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 skoro nie pisze to moze byc problem z taka duza zebatka bo prawdopodobnie to jakas niska grupa...a do 52 zabkow to by sie szosowa przydala przerzutka w ogóle odpowiednia do trzech zebatek(tyle ich masz aktualnie jak zgaduje...??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fragger Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 z przodu mam trzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalony Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 A w jaki sposób będzie przeskadzać przerzutka? Można ją wyżej zamocować, podregulować i powinna dobrze chodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Zbyt duża rozbieżność zębatek i przerzutka może nie łapnąć ostatniej. U kumpla w makrokeszu w sumie zadziałało z dużą zębatką ale nie wiadomo czy tutaj bedzie tak samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalony Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 4 zęby to jaka różnica w średnicy zębatki? Mi się wydaje, że niewielka i powinno być OK, ale pewmości nie mam U kumpla w makrokeszu w sumie zadziałało z dużą zębatką ale nie wiadomo czy tutaj bedzie tak samo... A o jaką ilość zębatek zmieniał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 W makrokeszu to 1/5 działa wogóle. A 1/5 z tej 1/5 obsługuje 52 Czyli twój kumpel miał szczęście kupują 1 z 25 sztuk OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Różnica jest, przerzutka przednia musi być dostosowana do ilości zębów, nawet 2 robią różnicę (42 a 44 w MTB to zasadnicza różnica w przerzutce przedniej). Szakq ma rację, do takiej ilości to już chyba wyłącznie szosowe FD się używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fragger Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 chyba kupie ta korbe z 52 zebami, najwyzej dokupie tez przezutke przednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fragger Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Jak zamocuje to dam znac czy dziala a tak to czy by pasowala przezutka SHIMANO FD-TY 30 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalony Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 No to czekamy na sprawozdanie czy ci będzie działać bez zminay przerzutek Czy jak się wymiennia korbę to powinno się wymienić też łańcuch na nowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fragger Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 korba leci do mnie a jaki lancuch dobrac do tej korby ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 lancuch generalnie prawie kazdy na prawie kazdej korbie bedzie dzialal,lancuch radze dobierac do kasety a dokladniej ilosci jej trybek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiq Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 no wiesz ja bym sie jeszcze zastanowił czy korba 52 będzie pasowała do ramy przy tym suporcie i czy np nie bedzie haczyć o tylny trójkąt, jeśli tak będzi to można kupić ciut dłuższy suport, ale to już kolejny wydatek i większe przekosy łańcucha, co do nowego łańcucha to nie wiem jak masz skonfigurowany i zużyty napęd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Wszystko bedzie działało tylko zaobacz czy przerztko obsłuży taki blacik mogą jeszcze być problemy z ocieraniem o tylny trójkąt:) i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fragger Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Zalozylem ta korbe z 52 zebami zamiast 48, podnioslem przednia przezutka troche do gory i wszystko jest OK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalony Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Widzisz, jest tak jak pisałem, że będzie działać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.