Skocz do zawartości

[piasta] Shimano FH-M525 tył

placek666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Posiadam piastę Shimano FH-M525 tył (w Cube LTD Team 2009)i mam z nią częste problemy, mianowicie często się rozkontrowuje. Uszkodził mi się w niej na pewno 1 stożek, przez co koło nie toczy się zbyt płynnie. Także teraz mam pytanie czy wymieniając piastę na coś lepszego będę miał z tym mniej problemów? Jeśli tak to proszę o poradę na jaką? Producent nie gra roli, w cenie do max 200zł. Chyba że bardziej wg was opłaca się kupić części i zregenerować starą piastę. Jeśli ma to jakieś znaczenie to jeżdżę dosyć sporo ponad 4 tyś km rocznie.

Liczę na wasze doświadczenie i pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.

Napisano

Wymień konusy i kulki i SOLIDNIE zakontruj, bo dobrze skontrowana piasta nie ma prawa się rozsypywać jak Ty to opisujesz.

Napisano

Witam! Posiadam piastę Shimano FH-M525 tył (w Cube LTD Team 2009)i mam z nią częste problemy, mianowicie często się rozkontrowuje. Uszkodził mi się w niej na pewno 1 stożek, przez co koło nie toczy się zbyt płynnie. Także teraz mam pytanie czy wymieniając piastę na coś lepszego będę miał z tym mniej problemów? Jeśli tak to proszę o poradę na jaką? Producent nie gra roli, w cenie do max 200zł. Chyba że bardziej wg was opłaca się kupić części i zregenerować starą piastę. Jeśli ma to jakieś znaczenie to jeżdżę dosyć sporo ponad 4 tyś km rocznie.

Liczę na wasze doświadczenie i pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.

na tej piascie przejechalem 15tys:) bez zagladania 90% teren,moze nie jest jakims szalem ,ale jak napisali przedmowcy solidny model no chyba ze trafiles na jakis felerny model :wallbash:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...