placek666 Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Witam! Posiadam piastę Shimano FH-M525 tył (w Cube LTD Team 2009)i mam z nią częste problemy, mianowicie często się rozkontrowuje. Uszkodził mi się w niej na pewno 1 stożek, przez co koło nie toczy się zbyt płynnie. Także teraz mam pytanie czy wymieniając piastę na coś lepszego będę miał z tym mniej problemów? Jeśli tak to proszę o poradę na jaką? Producent nie gra roli, w cenie do max 200zł. Chyba że bardziej wg was opłaca się kupić części i zregenerować starą piastę. Jeśli ma to jakieś znaczenie to jeżdżę dosyć sporo ponad 4 tyś km rocznie. Liczę na wasze doświadczenie i pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
adii22 Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Wymień konusy i kulki i SOLIDNIE zakontruj, bo dobrze skontrowana piasta nie ma prawa się rozsypywać jak Ty to opisujesz.
Schwefel Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 4tys.km to jest nic na taką piastę. Możesz ją tanio naprawić albo wymienić jeżeli masz dość babrania się z kulkami i konusami.
swimfan Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Witam! Posiadam piastę Shimano FH-M525 tył (w Cube LTD Team 2009)i mam z nią częste problemy, mianowicie często się rozkontrowuje. Uszkodził mi się w niej na pewno 1 stożek, przez co koło nie toczy się zbyt płynnie. Także teraz mam pytanie czy wymieniając piastę na coś lepszego będę miał z tym mniej problemów? Jeśli tak to proszę o poradę na jaką? Producent nie gra roli, w cenie do max 200zł. Chyba że bardziej wg was opłaca się kupić części i zregenerować starą piastę. Jeśli ma to jakieś znaczenie to jeżdżę dosyć sporo ponad 4 tyś km rocznie. Liczę na wasze doświadczenie i pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. na tej piascie przejechalem 15tys:) bez zagladania 90% teren,moze nie jest jakims szalem ,ale jak napisali przedmowcy solidny model no chyba ze trafiles na jakis felerny model
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.