alphacube Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Zakupiłem ramę merida sub 60, którą kurier przywiezie najprawdopodobniej w poniedziałek ale już teraz chciałbym się dowiedzieć jak dobrać do niej stery oraz średnicę rury amortyzatora. Czy to wygląda tak, że jak mam stery np: na 1 1/8 cala to rura sterowa też musi mieć taką średnicę ? Interesuje mnie jeszcze jakie wymiary muszę znać aby dowiedzieć się jakie stery będą pasować do tej ramy.
marky5 Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Zazwyczaj producent,dystrybutor czy sprzedawca udostępnia dane techniczne i parametry ram,więc sprawdż w ofercie którą się sugerowałeś przy zakupie.Z tego co zdążyłem się zorientować rama ta posiada główkę ramy na standart 1,1/8 cala czyli 28,6mm na stery zintegrowane i być może zakupiłeś już ramę właśnie razem ze sterami.Rura sterowa amortyzatora oczywiście dlatego powinna posiadać właśnie średnicę 1,1/8". Zapoznaj się dodatkowo jeszcze z tym tematem; Jaki amortyzator do ramy Merida SUB 60?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.