black rider Napisano 15 Stycznia 2006 Napisano 15 Stycznia 2006 witam właśnie kupuje stery i jak dla mnie to chyba najlepsze będą te bo i cena dość przystępna a na maszynówkach i dlatego właśnie sie pytam czy warto kupić te czy może poszukać czegoś innego pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
skrzynia Napisano 15 Stycznia 2006 Napisano 15 Stycznia 2006 Na maszynówkach są wyższe modele, Scuzzy Logic są kulkowe. Przejeździłem z takimi ponad 2 sezony, mogłyby być lepiej uszczenione, ale z drugiej strony za tę cenę są niezłe. Ich waga faktyczna to 137g bez korka, gwiazdki i śruby. Zaletą kulek jest to, że mozna je łatwo rozłożyć, wyczyścić, i nasmarować
black rider Napisano 15 Stycznia 2006 Autor Napisano 15 Stycznia 2006 http://allegro.pl/show_item.php?item=81346475 na tej aukcje napisane jest że są na łożyskach maszynowych
skrzynia Napisano 15 Stycznia 2006 Napisano 15 Stycznia 2006 Owszem jest tak napisane, ale ja mam te stery, rozkładałem je kilka razy - one są kulkowe.
black rider Napisano 15 Stycznia 2006 Autor Napisano 15 Stycznia 2006 a czy po tych dwóch sezonach użytkowania widać jakiś luzy czy coś??
jo_jacek Napisano 15 Stycznia 2006 Napisano 15 Stycznia 2006 Luzy sie kontruje (cos jak w piastach tylko w inny sposób ). Ewentualnie moga byc zuzyte bieznie
skrzynia Napisano 15 Stycznia 2006 Napisano 15 Stycznia 2006 Luzów nie miały zanim je zdemontowałem (przekładam je do innej ramy). Po jednym sezonie dobrze by było je rozebrać i wyczyścić, zwłaszcza w dolnym może być trochę brudu. Jeszcze w kwestii łożysk - producent podaje, że Scuzzy Logic mają łożyska "sealed cartridge". Dla mnie łożyska maszynowe to łożyska zamknięte które mają własną bieżnię i wymienia się je w całości. W Scuzzy Logic bieżnią jest miska sterów, więc moim zdaniem są to po prostu łożyska kulkowe. Mam też Ritcheye WCS, tam są łozyska maszynowe - zamknięte, nierozbieralne dobrze uszczelnione łożyska. To są dla mnie maszynówki. Tak wyglądają Scuzzy Logic: Moim zdaniem cięzko będzie o jakieś lepsze w tej cenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.