dzwilu88 Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Witam kupiłem rower używany, na allegro i jestem z niego zadowolony ale do momentu gdy wrzucan 3 ostatnie zębatki na kasecie. Kaseta ma 8 biegów korba 3 .W momencie gdy wrzycam 3 na korbie i jade na 5 na kasecie, to jest dobrze ale jak daje 6 na korbie, to czuć jak łańcuch nieprawidłowo wchodzi na korbę i czuć jak się to wszystko niezgrywa takie delikatne wibracje jakby stukanie, oczywiście na 7 i na 8 jest to mocniejsze. Z góry patrząc widać, że łańcuch sie mocno ukosuje a jak kręce w tył korbą to łańcuch spada ((( korba to shimano 22/32/42 IG łańcuch UG podobno po jednym sezonie mierzyłem go niewygląda na rozcisgnięty suppory shimano długość 12,2cm Kaseta shimano 8 rzędów więc co jest nie tak?
michalmad Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 z podanej specyfikacji, wszystko powinno dobrze współpracować, byc moze piasek, bądź luzy, sam nie wiem..
Mod Team durnykot Napisano 16 Lipca 2011 Mod Team Napisano 16 Lipca 2011 Przede wszystkim sprawdź,czy napęd jest prawidłowo wyregulowany http://www.forumrowerowe.org/topic/3668-naped-zanim-zapytasz-zobacz/
lukas76 Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Witam, też miałem taki problem z wibracjami ale po 50 km widocznie problem ustępuje- pewnie powoli się wszystko układa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.