storm Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Witam Czy wybór TEJ Korby będzie dobry ? Pytam ponieważ słyszałem, że korby deore mają bardzo miekkie koronki, które lubią się wyginać ? czy słyszał ktoś coś na ten temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 sam mam ta korbe od jakichs 4500km,zadna zebatka sie nie wygiela choc waze sporawo a i z twardych biegow cisne najczesciej.Kupilem ja bo mialo byc taniej wiec deore a ze deore jako takie maja podobno lipne ramiona i tedndencje do pekania to wzialem wlasnie model 540 ktory ma identyczzne ramiona jak LX04 i jedyna roznnica pomiedzy nim a LX04 to to ze LX ma aluiniowa zebatke srednia a ta deorka stalowa i jest to jedyna rozniaca o jakiej wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
storm Napisano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 No właśnie, bo na alegro jest lx 04, ajego cena jest wyższa o ... 5 zł, więc wydaje mi się że ten lx to będzie dobry wybór. Suport xt chyba będzie dobry do tego sprzętu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 bedzie dobry wybor jak i suport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 szakq, jaki masz suport do tej korby?? będę musiał na dniach jakąś korbe zakupić i chyba padnie na 540 (miałem brać race face ale kaska nie styknie) i właśnie nie mam pojęcia jaki suport kupić (ramka GF Advance, mufa 73mm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
storm Napisano 18 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Na allegro jest lx 04 za 195 zł - za 5 zł mamy dodatkową aluminiową koronkę. A suport... ja wzięłem xt tez na alegro za 90 zł i masz ładny komplecik. To tyle z mojej strony ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Ja mam deorke 510 octalink how... tylko mnie wiem czy ma ramiena Kute tak jak w deore 540 i LX 2004. Cóż moge powiedzieć mam ponad 3 lata i dobrze sie sprawuje, zębatki nikgy sie nie wyginały a wymieniłem je do je troche zjechałem. PS uważajcie na seriwsy spirdzielili mi gwinty na ramionach i nie wiem czy teraz odkrece korbe :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiq Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 wiecie wg mnie lepiej jest kupić nowego LX z pusta osią i łożyskami na zewnątrz mufy suportowej na allegro, pamiętam że jeszcze niedawno były w zestawach z suportem po 310zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81399432 , a przecież m540+syport=ok 300zł więc prawie tak samo może lepiej ciut dołożyć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 ja mam do 540stki zalozony nawyzszy model z grupy deore -nie pamietm oznaczenia dokladdego....Na razie byl palcami sprawdzany po 3000km i czuc bylo ze nie jest nowy juz ale jak na dzien dzisiejszy czyli jakies 4500km to nie ma luzow a korba pokrecona bez lancucha ladniej i rowna sie kreci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Ale jakiś suport deore też ma pustą oś.. tylko nie pamietam jaki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 ale on ma inaczej pusta te os niz LX to poporstu zwykla oska nawiercona przez srodek(sam taka mam-najdrozszy model z grupy deore) a w LXie masz ta gruba(22,2mm) cienkoscienna os... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 A masz może jak nazywa sie ten suport? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 30 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 wiecie wg mnie lepiej jest kupić nowego LX z pusta osią i łożyskami na zewnątrz mufy suportowej na allegro, pamiętam że jeszcze niedawno były w zestawach z suportem po 310zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81399432 , a przecież m540+syport=ok 300zł więc prawie tak samomoże lepiej ciut dołożyć?? Nowy LX kosztuje teraz na Allegro 370zł, a ten co pokazałeś ma wielkie zębatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 niestety nie pamietam ale to najwyzszy model z grupy deore dedykowany wlasnie do modelu 540-wiecej nie wiem acha no i katalogowo to jakies 85-90zł kosztuje chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 26 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam Mam mały problem, nie mam pojęcia gdzie powinny być podkładki które dostałem razem z korbami, widoczne na zdjęciu w aukcji: http://allegro.pl/item215488575_korby_deor...9pln.html#photo te leżące na prawo od śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 26 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Nałóż ją na śrubę a tą z kolei przykręć do suportu i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Tylko jak przymierzałem to nie bardzo ona pasuje w tym miejscu, dlatego nie jestem pewien jak to ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coiler Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Niedawno zakladałem nowe korby co prawda 530 ale sie chyba tylko wyglądem nieznacznie różnią, i zrobiłem tak jak napisał Loko, czyli podkładkę na śrubkę a srubkę w suport. Musi pasować. Jeżeli nie to napisz/pójdź tam gdzie kupowałeś i nich Ci dadzą pasujące podkładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aizbaM Napisano 15 Października 2007 Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Moim zdaniem korba Deore jest świetnym sprzętem za nieduże pieniądze. Ja za swoja 540 2 lata temu dałem 150zł + suport bb-es30 60zł. Korba jest w miarę lekka (716g) i nie narzekam na jej działanie, jakieś teorie ze sztywnością ramion i miękkością zębatek w tej klasie sprzętu raczej nie są na miejscu i wydaje mi się, że przez zwyczajnego bikera (takiego jak ja:) nie wyczuwalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radeck Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Dla mnie korba jest super, w sumie to jednej wady się upatrzyłem, po jednym sezonie blat do wymiany, kilka ząbków zgubił, a reszta do połowy zjechana. Po za tym, jest sztywna i lekka. Wcześniej miałem truvativa x-flow chyba, w każdym bądź razie taką jaką seryjną montuje w hexagonie v6, po zmianie poczułem różnicę w przyspieszeniu, tak fajnie "ciągnie" do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.