Skocz do zawartości

[korby] Deore M540

storm

Rekomendowane odpowiedzi

sam mam ta korbe od jakichs 4500km,zadna zebatka sie nie wygiela choc waze sporawo a i z twardych biegow cisne najczesciej.Kupilem ja bo mialo byc taniej wiec deore a ze deore jako takie maja podobno lipne ramiona i tedndencje do pekania to wzialem wlasnie model 540 ktory ma identyczzne ramiona jak LX04 i jedyna roznnica pomiedzy nim a LX04 to to ze LX ma aluiniowa zebatke srednia a ta deorka stalowa i jest to jedyna rozniaca o jakiej wiem :)

Ja mam deorke 510 octalink how... tylko mnie wiem czy ma ramiena Kute tak jak w deore 540 i LX 2004. Cóż moge powiedzieć mam ponad 3 lata i dobrze sie sprawuje, zębatki nikgy sie nie wyginały a wymieniłem je do je troche zjechałem.

PS uważajcie na seriwsy spirdzielili mi gwinty na ramionach i nie wiem czy teraz odkrece korbe :/

ja mam do 540stki zalozony nawyzszy model z grupy deore -nie pamietm oznaczenia dokladdego....Na razie byl palcami sprawdzany po 3000km i czuc bylo ze nie jest nowy juz ale jak na dzien dzisiejszy czyli jakies 4500km to nie ma luzow a korba pokrecona bez lancucha ladniej i rowna sie kreci...

• Mod Team
wiecie wg mnie lepiej jest kupić nowego LX z pusta osią i łożyskami na zewnątrz mufy suportowej na allegro, pamiętam że jeszcze niedawno były w zestawach z suportem po 310zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81399432 , a przecież m540+syport=ok 300zł więc prawie tak samo

może lepiej ciut dołożyć??

Nowy LX kosztuje teraz na Allegro 370zł, a ten co pokazałeś ma wielkie zębatki.

• 1 rok później...

Niedawno zakladałem nowe korby co prawda 530 ale sie chyba tylko wyglądem nieznacznie różnią, i zrobiłem tak jak napisał Loko, czyli podkładkę na śrubkę a srubkę w suport. Musi pasować. Jeżeli nie to napisz/pójdź tam gdzie kupowałeś i nich Ci dadzą pasujące podkładki.

• 2 miesiące temu...

Moim zdaniem korba Deore jest świetnym sprzętem za nieduże pieniądze.

Ja za swoja 540 2 lata temu dałem 150zł + suport bb-es30 60zł.

Korba jest w miarę lekka (716g) i nie narzekam na jej działanie, jakieś teorie ze sztywnością ramion i miękkością zębatek w tej klasie sprzętu raczej nie są na miejscu i wydaje mi się, że przez zwyczajnego bikera (takiego jak ja:) nie wyczuwalne.

Dla mnie korba jest super, w sumie to jednej wady się upatrzyłem, po jednym sezonie blat do wymiany, kilka ząbków zgubił, a reszta do połowy zjechana. Po za tym, jest sztywna i lekka. Wcześniej miałem truvativa x-flow chyba, w każdym bądź razie taką jaką seryjną montuje w hexagonie v6, po zmianie poczułem różnicę w przyspieszeniu, tak fajnie "ciągnie" do przodu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...