abstinent Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Jak w temacie, chodzi mi o działanie, która będzie lepsza czy slx będzie dużo gorszy? Nic innego nie wchodzi w grę Różnica w cenie ok 20zł Do tej pory miałem XT M771, ale odmówiła posłuszeństwa Teraz na szybko założyłem starego poczciwego szarego lx-a FD M571 ale to nie to samo, pomimo że go trochę reanimowałem to nie działa tak szybko, zwłaszcza z rzucaniem, a na tym mi zależy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Jak dla mnie to XT, moje osobiste odczucia są takie, że jak warunki są dobre to różnicy wielkiej nie ma ale już wystarczy w błoto wjechać i XT wygrywa w cuglach. 20 zyli nie majątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berkas97 Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Nie zgadzam się z kolegą przeorem. MOIM zdaniem jedyna różnica to waga i prestiż. Jak chcesz mieć napis XT - dokładaj te 2 dychy - ja bym kupił SLX ;] Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 16 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 tył mam slx właśnie i jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas76 Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witam, mnie się wydaje , że 20zł różnicy to chyba nie ma się co zastanawiać - ja mam XT, miałem SLX i wydaje mi się, że jest różnica nawet w dźwięku jaki wydają podczas przerzucania SLX jest bardziej niosący się a XT głuchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 jeżeli masz tylko 20zł różnicy to weź XT - zwykle jest to 50zł różnicy wiec około 25% a tu masz 10% wiec się nie zastanawiaj. SLX nie używałem wiec nie wiem ale XT mam od kilku sezonów i jest niezawodna.......jak raz dobrze ustawisz to kilkaset km bez regulacji precyzyjna - oczywiście w połączeniu z dobrymi manetkami:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 16 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 @lukaszs, 20zł to obecna różnica na allegro XT wiem jak działa bo do tej pory miałem, ale niestety nie wytrzymała(prawdopodobnie pomogłem jej trochę ) i chce taką samą albo slx Chociaż po głowie chodzi mi używany XTR od forumowicza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Obecnie mam w jednym rowerze XT a w drugim SLX więc na bieżąco mam porównanie. Tak jak pisałem wyżej kultura pracy XT jest zdecydowanie lepsza. Twierdzenie, że różnią się tylko napisem i wagą to typowe banialuki. Ja różnicę w pracy obu zmieniarek zauważam, zwłaszcza jeżeli dochodzą trudne warunki użytkowania. Jak dla mnie XT to jedyny słuszny wybór jeżeli różnica wynosi tylko 20zł. Oczywiście w parze muszą pójść dobre manetki (XT albo X9) wtedy docenia się dobrą zmieniarkę a jeżeli już z jakichś względów (np kasa) zmuszeni jesteśmy miksować to lepiej mieć manetki XT, X9 a gorszą przerzutkę - SLX. Z używkami, zwłaszcza przerzutkami to różnie bywa, lepiej się zastanów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 @Przeor, a powiedz mi czy przerzutki działają na takich samych manetkach, pancerzach, linkach, w takim samym stopniu zużytej kasecie i czy mają takie same przebiegi? Bo to wszystko ma duuuże znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.