Skocz do zawartości

[Przerzutka przód] XT FD-M771 vs SLX FD-M661

abstinent

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, chodzi mi o działanie, która będzie lepsza :icon_question: czy slx będzie dużo gorszy?

Nic innego nie wchodzi w grę

Różnica w cenie ok 20zł

Do tej pory miałem XT M771, ale odmówiła posłuszeństwa

Teraz na szybko założyłem starego poczciwego szarego lx-a FD M571 ale to nie to samo, pomimo że go trochę reanimowałem to nie działa tak szybko, zwłaszcza z rzucaniem, a na tym mi zależy

Witam, mnie się wydaje , że 20zł różnicy to chyba nie ma się co zastanawiać - ja mam XT, miałem SLX i wydaje mi się, że jest różnica nawet w dźwięku jaki wydają podczas przerzucania SLX jest bardziej niosący się a XT głuchy

jeżeli masz tylko 20zł różnicy to weź XT - zwykle jest to 50zł różnicy wiec około 25% a tu masz 10% wiec się nie zastanawiaj.

SLX nie używałem wiec nie wiem ale XT mam od kilku sezonów i jest niezawodna.......jak raz dobrze ustawisz to kilkaset km bez regulacji precyzyjna - oczywiście w połączeniu z dobrymi manetkami:-)

Obecnie mam w jednym rowerze XT a w drugim SLX więc na bieżąco mam porównanie. Tak jak pisałem wyżej kultura pracy XT jest zdecydowanie lepsza. Twierdzenie, że różnią się tylko napisem i wagą to typowe banialuki. Ja różnicę w pracy obu zmieniarek zauważam, zwłaszcza jeżeli dochodzą trudne warunki użytkowania.

Jak dla mnie XT to jedyny słuszny wybór jeżeli różnica wynosi tylko 20zł. Oczywiście w parze muszą pójść dobre manetki (XT albo X9) wtedy docenia się dobrą zmieniarkę a jeżeli już z jakichś względów (np kasa) zmuszeni jesteśmy miksować to lepiej mieć manetki XT, X9 a gorszą przerzutkę - SLX.

Z używkami, zwłaszcza przerzutkami to różnie bywa, lepiej się zastanów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...