GRZES82 Napisano 16 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Zaraz wyślę filmik jak u mnie to działa a raczej nie działa i zdjęcie łańcuch założonego na największe zębatki. Powoli tracę cierpliwość, linki zakładałem nowe i używane i 0 różnicy, Jest to moja pierwsza przerzutka, której nie mogę wyregulować, wszystkie inne które regulowałem działały i działają dobrze i się nie rozregulowywały. To jest film : http://www.fotosik.pl/video/c2b447e53f6b58f5.html To jest zdjęcie łańcucha, jak go dobrze naciągnę to skrajne ogniwa się na siebie nakładają. http://www.fotosik.pl/u/zdjciag/album/908553 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 spróbuj łańcuch skrócić, i zrób jakieś zdjęcia, ale nie z aż tak bliskiej odległości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berkas97 Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 A spróbuj wykręcić trochę baryłkę przy manetce i zobacz czy wszystkie biegi nadal dobrze działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZES82 Napisano 16 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Łańcuch jest skrócony jak pisze kosa23, jak wykręcę baryłkę nawet o 1/4 obrotu to również z 11T na 13T nie chce przeskoczyć, a reszta do góry robi się wtedy źle czyli jak jest powiedzmy na 15T to łańcuch ma ochotę wskoczyć na większą koronkę. Hak prosty na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 @GRZES82, skoro inne koło z taką sama kasetą działa ok, a twoje w innym też działa ok to wina jest raczej po stronie łańcucha załóż xt albo lx i będzie git jaki masz teraz łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZES82 Napisano 16 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Łańcuch mam taki : http://www.koral.bielsko.pl/pl/84787_nap%C4%99d/85158_%C5%82a%C5%84cuchy/94011_%C5%82a%C5%84cuch_kmc_z9000_box_9rz.htm Zakładałem łańcuch XT i LX, poprawę widać ale też to nie jest ok. Chyba już wszystkie możliwości wyczerpane: inne kasety, łańcuchy, linki, regulacja . Kupię jeszcze inne linki może z tymi coś nie tak . Jak to nie pomoże to będę jeździł tak jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 17 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Wykluczyłeś, że któryś odcinek pancerza jest za krótki (i nie utrzymuje linki)? Jeśli tak, a robiłeś wszystko zgodnie z filmikami i instrukcjami, to chyba najrozsądniej będzie przejść się do jakiegoś sprawdzonego serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot4ba Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Niedługo przyjdzie do mnie Uni Expert z XT i mam nadzieje że sie tak nie zawiode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.