Maik Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Bar Plugs: (Korki do kierownicy) - no name Brake (Front): (Hamulec przedni) - xt Brake (Rear): (Hamulec tylny) - xt Cables: (Pancerze i linki) - no name Cassette: (Kaseta) – ? Chain: (łańcuch) - ? Crankset: (Korby) – xt Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - xt 3 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - xt 9 Fork: (Widelec) –Rock shox Recon sl soloair Frame: (Rama) – Bianchi jab 7700 - 1600g Grips: (Gripy) - kcnc - 12g Handlebar: (Kierownica) - Fuji 580mm/31,8 - 145g Headset: (Stery) - cane creek Horns: (Rogi) – smica micro (nie na zdjeciu) Pedals: (Pedały) – crank brothers eggbeater2 Seat: (Siodło) – selle italia Look (old school) -320g Seatpost: (Sztyca) – fuji Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) – fuji Shifters: (Manetki) - xt 3x9 Skewers: (Zaciski koł) - xt Stem: (Mostek) - fuji 90mm Tire (Front): (Opona przednia) - race king 2.2 Tire (Rear): (Opona tylna) - race king 2.2 Tubes: (Dętki) – ? Wheel Front: (Koło przednie) – -Hub: (Piasta) – xt -Rim: (Obręcz) - dp17 -Spokes: (Szprychy) - ? -Nipples: (Nyple) - ? Wheel Rear: (Koło tylne) - -Hub: (Piasta) - xt -Rim: (Obręcz) - dp17 -Spokes: (Szprychy) - ? -Nipples: (Nyple) - ? Witam. I z marszu przepraszam ze tak czesci powypisywalem ale nie znam sie na tym, chociaz jezdze od bardzo dawna. Moze z grubsza moja historia. Po rowerach dla maloletnich, w wieku 14 lat dorwalem pierwsza kolazowke giant'a. Nastepnie probowalem sie wkrecic w kolarstwo gorskie. Dostalem zoltego canondale'a z niebieskim sidem i pojechalem na Harpagana z ojcem. Ten sie prawie zabil i trzeba bylo wracac zrazilem sie przez to do gorala i zanabylem kolarke meridy. Potem przyszedl czas na szosowo-triatlonowke canondale ktora mam do dzis. Lecz i na nia przyszedl czas, aby zafundowac bratu rower. A ja sam znowu zawitalem w kolarstwie gorskim z obecnym rowerem. Rower na poczatku wazyl 12kg. Wywalilem siodlo wtb na moje ulubione oldschoolowe i ciezkie SI Look. Wywalilem takze gripy i zalozylem pianki. Pozbylem sie platform(ja nie wiem jak sie na tym jezdzi, po pierwszej testowej wycieczce wrocilem z poobcieranymi nogami) i zalozylem CB EB2. Kupilem tez nowe buty a stare sidi oddam bratu. Leca do mnie rogi smica i kilka ###### tj pompka latki licznik itp. W planach sa kola. Po pierwsze wydaje mi sie ze sa strasznie ciezkie. Przednie (cale kola tarcza opony) 1950g a tylne (cale z tarcza kaseta opona) 2550g To razem jakies 4,5 kg cholera. Jak sobie policzylem zestaw kol mt65 + x king tubeless + lekkie tarcze na 6srub + lekka kaseta to mam z bomby zysk wagowy okolo 1000g. Tak wiec to raczej bedzie moj pierwszy zakup zwlaszcza ze te kola maja juz lekkie bicie(po okolo 400km) rozwazam tez inny zestaw kol ale te cena jakosc wygrywa + patrze tez na wyglad Nastepnie elementy fuji na czele ze sztyca ca jedna srube pojda won. Siodlo tez chce zmienic bo moj look zaczyna juz pekac SM Skn juz na widoku. Zastanawialem sie czy widelca nie zmienic ale po ostatniej akcji go kocham. Chcialem wyprzedzic autobus. Kierowca zauwazywszy ten fakt przyspieszyl wiec pociagnalem za nim. Widzac to w jego glowie zrodzila sie szatanska mysl. Zaraz przed przystankiem ostro zachamowal i zjechal do prawej. Z racji braku miejsca do ucieczki, predkosci oraz piachu, wbilem sie z impetem w autobus zosawiajac calusa na szybie zatrworzonej babci. Po ogarnieciu roweru i upewnieniu sie iz o dziwo jest caly wykrzesalem igly z nog zeby go dogonic. Zlapalem go na trzecim przystanku wjechawszy bezposrednio do kabiny. Wykladalem koledze litanie nie przebierajac w slowach, kiedy nagle babcia z tylu autobusu + kilku innych swiadkow uformowali lincz przy kabinie pilota ktory, gdyby nie brak rogow mozna by powiedziec ze zbaranial. Zostawilem go na pastwe tlumu. Tak oto zakochalem sie w reconie ze stalowa sterowka. Przepraszam na koniec za pismo lecz jest to pierwszy temat napisany komorka Pozdrawiam. P.s. Jak ktos ma jakies propozycje do roweru bic jak w morde. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 genialna rama, a to mocowanie PM - miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djkraszinio Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 no rama świetna, mam pytanko za ile można wyrwać taką ramę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maik Napisano 15 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Szczerze to nie moge jej znalezc. Wiec kosztu nie znam. A rama jest rzeczywiscie piekna. Prawie zadna rurka nie jest idealnie owalna pozatym bardzo ladne spawy. Nie to co cannondale ale duzo ladniejsze od np gianta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 No rameczka śliczności!Całość jak z biura projektów. Ciekawy ten patent z butami,nie trzeba szukać przed wyjściem na rower.Są zawsze tam gdzie powinny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maik Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Kilka nowych rzeczy doszlo. Na razie mam wszystko co chcialem. Za niedlugo jakies lekkie kola a na nastepny sezon kokpit + sztyca bez offsetu. Musze zmienic pozycje bardziej na przednie kolo. Z nowych rzeczy. Rogi smica - 62g Siodlo Tioga Spyder Twintail 138g 2x koszyk t-one 24g Licznik pro SX4 50g calosc. Tutaj focie: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Mam pytanie odnosnie kolek. Czy takie kola z bikestacji na ztr alpine wytrzymaja 80kg i agresywne xc? A moze jakies inne propozycje. Sam jeszcze nie wiem czy chce UST czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Bardzo ładna maszyna Piękna rama - pozazdrościć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efen Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 jak się na tym siodle siedzi ? totalna deska ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maik Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Jak przyszlo i obmacalem je to bylem przerazony. Balem sie o 4 litery. Ale po przejazdzce w pampersie i bez stwierdzam ze to najwygodniejsze siodlo jakie mialem. Bez problemu przejade 40 po szosie- 20 w terenie bez pampersa. Z wkladka calkiem luzik. Siodlo dobre dla kregoslupa bo sie ugina. Zastanawiam sie tylko czy peknie bo waga maksymalna to 86kg a ja mam 83. Odpukac w niemalowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Rama jest naprawdę ładna, pomimo wole bardziej proste malowanie Taka uwaga wizualna, zamień koszyki, tak żeby był czerwony na białej rurze i biały na czarnej. Wydaję mi się że będzie fajnie tak, zrobiłem tak w mojej szosie ale z niebieskim. Co do kół, to zależy na jakich chcesz szprychach kupić. Jeśli są to szprychy DT Revo lub Sapim Laser to nie polecam, bo przy moich 60kg się takie szprychy wyginają. Polecam Sapim CX-Ray, cena trochę zaporowa bo 11pln za srebrną i 12 za czarną ale powinny dać radę pod Tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maik Napisano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 szprychy sapim race albo d-light. Z czego się skłaniam ku tym drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Bierz D-Light, przypomniało mi się o nich po napisaniu posta i sam najprawdopodobniej będę na nich składał koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Jaki rozmiar jest tej boskiej ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maik Napisano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Rama rozmiar 19. Idealna pod moje gnaty. Koledzy mam pytanie. Nosze sie z zamiarem kupna kol. Juz sie mniej wiecej okreslilem. Nie bede szedl w ust z powodu latwosci naprawy dentek na trasie a mam zamiar wyjezdzac w dzicz na kilka dni, niekoniecznie w poblize wulkanizatora. Pozatym nie zgadza mi sie cena/jakosc. Chce mocne w miare lekkie kola. Okroilem do dwoch modeli. Shimano mt65 Fulcrum red metal 5 2011 Sklaniam sie ku fulcrumom, koszty te same waga ta sama. Fulcrumy maja jednak opinie pancernych. Pozatym mt65 maja jakies brazowe napisy a to estetycznie kole w oczy. A takie fulcrumy z bialymi detalami czerwona tarcza windcutter i shwaby albo micheliny wild. Mmmm Skladaki ktore chcialem byly do 90kg wiec moje 80 i male hopki i agresywna jazda je zdemoluje. Pomysly opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maik Napisano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Mały update. Nowe kółka. Piasty XTR Obręcze Dtswiss XR4.2D Do tego Schwalbe Rocket Ron evo / Kaseta XT + łańcuch XTR / Tarcze hamulcowe XTR będę musiał zważyć teraz zestaw... na razie jestem zadowolony z rowerku. Nie ma parcia na obniżanie wagi więc chyba mentalnie jeszcze jestem zdrowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 9 Września 2011 Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Piękny, a rama gniecie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.