Skocz do zawartości

[karbon/FS] a trenażer

Sol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nurtuje mnie ostatnio jedna kwestia, mająca pośrednio związek z planami a propos nowej ramy.

Otóż zdarzało mi się słyszeć, że rama karbonowa lub full nie są kompatybilne z trenażerami, a konkretnie że ich używanie w trenażerze może spowodować uszkodzenia.

Widząc nieraz obrazki zawodników pedałujących na trenażerach w ramach rozgrzewki, w tym na wylajtowanych szosach, uważałem to za urban legend.

Ale mimo wszystko chyba coś jednak jest na rzeczy, skoro duży i znany producent pisze coś takiego

http://www.cube.eu/en/service/faq/faq-detail/article/can-i-use-my-cube-bike-on-a-bicycle-trainer/

Dla jasności - nie mam zamiaru ponownie kupować Cube, a ludzie z firmy którą jestem zainteresowany (Niner) powiedzieli, że generalnie nie wiedzą OCB i nie widzą problemu (aczkolwiek uprzejmie mnie uprzedzili, że gwarancja nie obejmuje uszkodzeń od trenażera)

Jestem jednak ciekaw czy ktoś faktycznie miał doświadczenia z używania karbonowej ramy lub fulla (a najlepiej karbonowego fulla ;)) na tre i czy stwierdził coś niepokojącego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...