Skocz do zawartości

[amortyzator] marzocchi dirt jam pro - problem ze skokiem

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam problem z marzocchiem dirt jam pro. jak go kupiłem (razem z rowerem) trochę przeciekał, oddałem do serwisu, uszczelki poszły do wymiany, chodzi całkiem ok, ale..

ale dopóki jest powietrze. jak zejdzie powietrze - brak mu jakichś 2cm skoku. po prostu te 2cm opada w dół (nie jest to spowodowane masą roweru). czy czegoś mu w środku brakuje? czy to możliwe, że w serwisie dali ciała i czegoś nie włożyli, czy to raczej inny problem?

z góry dzięki za odpowiedzi,

pozdrawiam,

krzysiek

hm raczej nie.

dokładnie to wygląda tak:

na samej sprężynie + olej widelec jest 'opadnięty'. podnoszę kierownicę - unosi się jakieś 2cm (golenie dostają + 2 cm). podobnie korek z regulacją - ten 'regulator' w ogóle nie dotyka sprężyny, nawet kiedy jest maksymalnie wykręcony. dlatego właśnie mam wrażenie, że brakuje tam czegoś pod sprężyną...

w momencie kiedy dopompuję lewą goleń jeździ się ok, ale da się wyczuć moment, kiedy prawa goleń łapie sprężynę.

czy tak jak jest mogę jeździć, czy lepiej wybrać się do kogoś z większym doświadczeniem żeby na to zerknął..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...