adrenalbooster Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 witam, mam problem z marzocchiem dirt jam pro. jak go kupiłem (razem z rowerem) trochę przeciekał, oddałem do serwisu, uszczelki poszły do wymiany, chodzi całkiem ok, ale.. ale dopóki jest powietrze. jak zejdzie powietrze - brak mu jakichś 2cm skoku. po prostu te 2cm opada w dół (nie jest to spowodowane masą roweru). czy czegoś mu w środku brakuje? czy to możliwe, że w serwisie dali ciała i czegoś nie włożyli, czy to raczej inny problem? z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam, krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Może chodzi Ci o ten fragment który zawsze zostaje przy 100 mm skoku jest coś koło 114 mm widocznego golenia, albo masz ustawiony tak sag. Jeśli dobrze zrozumiałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrenalbooster Napisano 15 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 hm raczej nie. dokładnie to wygląda tak: na samej sprężynie + olej widelec jest 'opadnięty'. podnoszę kierownicę - unosi się jakieś 2cm (golenie dostają + 2 cm). podobnie korek z regulacją - ten 'regulator' w ogóle nie dotyka sprężyny, nawet kiedy jest maksymalnie wykręcony. dlatego właśnie mam wrażenie, że brakuje tam czegoś pod sprężyną... w momencie kiedy dopompuję lewą goleń jeździ się ok, ale da się wyczuć moment, kiedy prawa goleń łapie sprężynę. czy tak jak jest mogę jeździć, czy lepiej wybrać się do kogoś z większym doświadczeniem żeby na to zerknął..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.