Gość Thrackan Napisano 14 Stycznia 2006 Napisano 14 Stycznia 2006 Witam. Mam siodło Velo Plush od niecałych 100 km i już udało mi się zmienić porfil jego prętów na tyle, że nie jestem w stanie zamocować go do sztycy. Ponadto jarzemko (chyba tak się nazywa ten układ dwóch ząbkowanych walcowatych powierzchni służących do regulacji kąta nachylenia siodełka do ramy) straciło ząbki stabilizujące na brzegach(czytaj: są zeszlifowane na gładko). Gdy bez oględzin na trasie starałem się dokręcić w moim mniemaniu rozlegulowane siodło zeszlifowałem śrubą regulacyjną gwint małego elementu podobnego do nakrętki, tyle, że prostokątnego. Całość to: siodło Velo Plush (pręty grubości 6mm), i sztyca Zoom z jarzemkiem Kalin. Straciłem nadzieję na naprawę tego zestawu... Szukam nowego siodełka i sztycy (lub jeśli się da, samego jarzemka, o ile stare da się wyjąć ze sztycy). Jeżdżę głównie po mieście, czasem po szutrowych trasach i lesie, chciałbym czegoś wygodnego na dłuższe dystanse i wytrzymującego moją masę (102kg...sporo, nie? ) Znacie jakieś siedzisko spełniające wymogi? Pozdrawiam
mateuszb Napisano 14 Stycznia 2006 Napisano 14 Stycznia 2006 kup sobie cos do DH , wygladaja na wygodne i sa mocne
szakq Napisano 15 Stycznia 2006 Napisano 15 Stycznia 2006 Jesli mozesz podaj jakies widelki cenowe w jakich chcialbys sie zmiescic z cena sztycy i siodelka.
Gość Gość_Thrackan_* Napisano 15 Stycznia 2006 Napisano 15 Stycznia 2006 Prawie na pewno nie będę mógł przekroczyć łącznej kwoty 130 zł. Chwilowo siodło się trzyma. Jakimś cudem wepchnąłem zwykłą, ale solidną nakrętkę i skręciłem mocno. Jazdę po korytarzu w domku wytrzymało. Najważniejsze, żeby nie mieć przestojów jeżdzie Za chwilę wyruszam na 20 km trasę testową Dzięki. Pozdrawiam.
szakq Napisano 15 Stycznia 2006 Napisano 15 Stycznia 2006 Nio to sztyca moze ritchey comp...troche powinna wytrzymac a nie jest bardzo droga...siodelko bralbym dla siebie SKN ale chyba chcesz cos mocniejszego...ciezko powiedziec to indywidualna sprawa bardzo.....
Gość Gość_thrackan_* Napisano 17 Stycznia 2006 Napisano 17 Stycznia 2006 Dzięki, szaq. Byłem w sklepie i widziałem sztycę która ma zupełnie inaczej rozwiązany problem regulacji kąta nachylenia. Zamiast ząbków są tam dwie śruby. Jest poza tym dłuższa... i droższa - 80zł ale tam już tylko mogę coś złamać, a nie zetrzeć A co do siodła to chyba poszukam jakiegoś z 10mm prętami... i chyba warto lepiej uzbierać trochę kasy... zwłaszcza, że moje prowizoryczne skręcenie siodła wytrzymało już 26 km zwykłe stalowe nakrętki rządzą
Fistach Napisano 17 Stycznia 2006 Napisano 17 Stycznia 2006 Dzięki, szaq. Byłem w sklepie i widziałem sztycę która ma zupełnie inaczej rozwiązany problem regulacji kąta nachylenia. Zamiast ząbków są tam dwie śruby. Jest poza tym dłuższa... i droższa - 80zł ale tam już tylko mogę coś złamać, a nie zetrzeć A co do siodła to chyba poszukam jakiegoś z 10mm prętami... i chyba warto lepiej uzbierać trochę kasy... zwłaszcza, że moje prowizoryczne skręcenie siodła wytrzymało już 26 km zwykłe stalowe nakrętki rządzą stal na pewno wiecej wytrzyma niz alu Sztyce proponuje taka za 100 - 115 zl bo faktycznie jestes ciezki (bez obrazy!) no a siodelko kupisz za 50 zl mysle ze to bedzie rozsadnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.