Skocz do zawartości

[Finish Line Dry] zmiana barwy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś zakupiłem Finish Line Dry. Po powrocie do domu zabrałem się za czyszczenie łańcucha. Co mnie zdziwiło. Wcześniej również stosowałem ten olej ale był przezroczysty i chyba miał trochę gęstniejszą konsystencję. Ten zakupiony dziś jest żadki jak woda i ma barwę białą jak mleko. Czyżby wcisneli mi jakieś badziewie? Butelka nie ma żadnego zabezpieczenia nakrętki, może nalali coś innego. Czy używany FL Dry przez was również ma białą barwę?

Napisano

Bo udoskonalili skład FL Dry, przecież pisze wam na buteleczce obecnie Czerwony FL jest na poziomie starego złotego w białej buteleczce.

Napisano

fakt - umylem w benzynie, ale potem wyplukalem i wysuszylem szmatka :) mialem nadzieje, ze finish wplynie do srodka tak jak to miewa w zwyczaju :)

Napisano

Mi sie tak robilo jak slabo wyczyscilem. Zazwyczaj myje w benzynie, sprezarka i kazde ogniwo traktuje powietrzem na koncu scierka albo plyn + woda. Osad znika a FL wnika :D.

Napisano

zalozylem lancuch na rower, zakroplilem jeszcze raz i zakrecilem pare razy korba.

teraz idealnie wchlonelo :)

zawsze smarowalem juz na rowerze,

to byl pierwszy raz "unplugged" ;) a to dlatego, ze nie chcialem zakladac lancucha na brudna kasete i blaty :) umylem caly naped, zalozylem, posmarowalem i ... spadlo duzo deszczu :) az zal teraz brudzic .....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...