karbeti Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Dziś zakupiłem Finish Line Dry. Po powrocie do domu zabrałem się za czyszczenie łańcucha. Co mnie zdziwiło. Wcześniej również stosowałem ten olej ale był przezroczysty i chyba miał trochę gęstniejszą konsystencję. Ten zakupiony dziś jest żadki jak woda i ma barwę białą jak mleko. Czyżby wcisneli mi jakieś badziewie? Butelka nie ma żadnego zabezpieczenia nakrętki, może nalali coś innego. Czy używany FL Dry przez was również ma białą barwę?
wojciechB Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Moja ostatnio kupiona buteleczka też miała mlecznobiałą zawartość. Wymieszaj porządnie i po kłopocie
Grand231 Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Bo udoskonalili skład FL Dry, przecież pisze wam na buteleczce obecnie Czerwony FL jest na poziomie starego złotego w białej buteleczce.
mordorr Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Witam, Ja dzisiaj uzylem Finish Line'a czerwonego i ku mojemu zdziwieniu nie wplynal do ogniwek tylko zakrzepnął na lancuchu ot taki "feature" http://imageshack.us/photo/my-images/856/lancuch.jpg/ zetre ten smar na sucho i po zalozeniu jeszcze raz przesmaruje - powinno wplynac tam gdzie ma byc
Pacholski Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Tez tak mialem. To osad z benzyny ekstrakcyjnej. Po umyciu w benzynie a pozniej w wodzie i plynie osad znika.
mordorr Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 fakt - umylem w benzynie, ale potem wyplukalem i wysuszylem szmatka mialem nadzieje, ze finish wplynie do srodka tak jak to miewa w zwyczaju
Pacholski Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Mi sie tak robilo jak slabo wyczyscilem. Zazwyczaj myje w benzynie, sprezarka i kazde ogniwo traktuje powietrzem na koncu scierka albo plyn + woda. Osad znika a FL wnika .
mordorr Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 zalozylem lancuch na rower, zakroplilem jeszcze raz i zakrecilem pare razy korba. teraz idealnie wchlonelo zawsze smarowalem juz na rowerze, to byl pierwszy raz "unplugged" a to dlatego, ze nie chcialem zakladac lancucha na brudna kasete i blaty umylem caly naped, zalozylem, posmarowalem i ... spadlo duzo deszczu az zal teraz brudzic .....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.