Skocz do zawartości

[wyprawa] Barcelona-Mallorca-Valencia-Gibraltar 20.08-10.09

Woonga

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję pod koniec sierpnia objazdówkę po Hiszpanii. Szukam chętnych, bo jest nas troje a chcielibyśmy grupę przynajmniej 6-8 os. bo wtedy jest wygodniej zwiedzać i bezpieczniej podróżować. Ogólny plan:

Kupujemy bilety kolejowe 22 dniowe InterRail za 480€ i jedziemy pociągami do Barcelony. Tam zwiedzamy Barcę i promem (w cenie biletu) jedziemy na Mallorcę, potem Ibize i do Valenci. Z Valenci pedałujemy i podjeżdżamy pociągami aż do Gibraltaru. Bilety obejmują wiele pociągów regionalnych dzięki czemu trudniejsze i dłuższe odcinki (oraz niektóre nocki ) będziemy pokonywać koleją. Odcinki będą w miarę naszych sił po 50-70km w zależności od terenu (w górach na pewno krótsze). Po drodze chcemy zaliczyć Costa Blanca,Alicante, Almerię, Granadę z Alhambrą i może Malagę - ale wszystko zależy gdzie i ile czasu spędzimy (nic na siłę).

Termin: 20.08 - 10.09

Śpimy w namiotach, bagaże targamy w sakwach, żywimy się w miarę wspólnie i jeździmy grupą. Jeżdżenia nie będzie aż tak wiele, więcej będzie zwiedzania na rowerach.

O nas:

Póki co jest nas troje, moja żona, kolega ze studiów i ja. Mamy po 32 lata, kondycje bardzo zróżnicowaną bo ja jeżdżę codziennie do pracy, a moja żona i kolega góra raz w miesiącu po 20-30km. Szukamy otwartych, ale odpowiedzialnych ludzi.

Pytajcie o więcej szczegółów odnośnie wyjazdu.

Zapraszam

Pociągami do Barcelony ? Masa przesiadek i drogo ! Wiele polskich firm autobusowych jeżdzi do Hiszpanii

http://www.przejazdyautobusowe.eu/?gclid=CP-F6_CS_6kCFdAn3wodU2Kg1A. Rowery zabierają, poza biletem trzeba zapłacić kierowcom...W poniedziałek 18 lica ruszam na polsko-rosyjską wyprawę przez Włochy, Francję , Monako, Andorę do Hiszpanii. Do Mediolanu jedziemy autobusem.Rosjanin musi wrócić do Rosji /koniec wizy / 8 września.

Hej, nie taka znowu masa przesiadek do tej Barcelony, poza tym InterRail załatwia mi potem podróże po Hiszpanii z Rowerami. Koszt dojazdu autobusem to ok 800-850zł x dwie strony to już mam 70% kosztów InterRail. Za 800zł nie będę mógł podróżować po Całej Hiszpanii i w dodatku promami na Mallorce i Ibizę. Więc co kto lubi. Ale dzięki za informacje o autobusach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...