Woonga Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Planuję pod koniec sierpnia objazdówkę po Hiszpanii. Szukam chętnych, bo jest nas troje a chcielibyśmy grupę przynajmniej 6-8 os. bo wtedy jest wygodniej zwiedzać i bezpieczniej podróżować. Ogólny plan: Kupujemy bilety kolejowe 22 dniowe InterRail za 480€ i jedziemy pociągami do Barcelony. Tam zwiedzamy Barcę i promem (w cenie biletu) jedziemy na Mallorcę, potem Ibize i do Valenci. Z Valenci pedałujemy i podjeżdżamy pociągami aż do Gibraltaru. Bilety obejmują wiele pociągów regionalnych dzięki czemu trudniejsze i dłuższe odcinki (oraz niektóre nocki ) będziemy pokonywać koleją. Odcinki będą w miarę naszych sił po 50-70km w zależności od terenu (w górach na pewno krótsze). Po drodze chcemy zaliczyć Costa Blanca,Alicante, Almerię, Granadę z Alhambrą i może Malagę - ale wszystko zależy gdzie i ile czasu spędzimy (nic na siłę). Termin: 20.08 - 10.09 Śpimy w namiotach, bagaże targamy w sakwach, żywimy się w miarę wspólnie i jeździmy grupą. Jeżdżenia nie będzie aż tak wiele, więcej będzie zwiedzania na rowerach. O nas: Póki co jest nas troje, moja żona, kolega ze studiów i ja. Mamy po 32 lata, kondycje bardzo zróżnicowaną bo ja jeżdżę codziennie do pracy, a moja żona i kolega góra raz w miesiącu po 20-30km. Szukamy otwartych, ale odpowiedzialnych ludzi. Pytajcie o więcej szczegółów odnośnie wyjazdu. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVANVII Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Pociągami do Barcelony ? Masa przesiadek i drogo ! Wiele polskich firm autobusowych jeżdzi do Hiszpanii http://www.przejazdyautobusowe.eu/?gclid=CP-F6_CS_6kCFdAn3wodU2Kg1A. Rowery zabierają, poza biletem trzeba zapłacić kierowcom...W poniedziałek 18 lica ruszam na polsko-rosyjską wyprawę przez Włochy, Francję , Monako, Andorę do Hiszpanii. Do Mediolanu jedziemy autobusem.Rosjanin musi wrócić do Rosji /koniec wizy / 8 września. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woonga Napisano 17 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Hej, nie taka znowu masa przesiadek do tej Barcelony, poza tym InterRail załatwia mi potem podróże po Hiszpanii z Rowerami. Koszt dojazdu autobusem to ok 800-850zł x dwie strony to już mam 70% kosztów InterRail. Za 800zł nie będę mógł podróżować po Całej Hiszpanii i w dodatku promami na Mallorce i Ibizę. Więc co kto lubi. Ale dzięki za informacje o autobusach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.