remedios Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Hej... Konserwowałam rower, sprawdzałam wszystkie części, dokręcałam luźne śrubki i podczas tego dokręcania śrubek miałam małą awarię... pękła mi główka od śruby mocującej bagażnik! reszta została w ramie, macie jakieś sposoby na usuwanie takich pozostałości z ramy?? W poniedziałek wyjeżdzam na 5 dni rowerowego szaleństwa... Pozdrawiam:) Basia
ahmedsaid Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Jak masz wiertarkę, wiertło, torx'a i trochę zdolności manualnych to powinnaś sobię poradzić. Robisz małą dziurę wiertarką, wbijasz torx'a tak żeby wchodził ciasno i odkręcasz. W innym wypadku oddaj do serwisu, będzie łatwiej i szybciej.
ziz Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 Proponuje skorzystac z wykretaka. Badz przewiercic srube i nagwintowac.
tobike Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 pomysł z wykrętakiem najlepszy bo nie będą części śrubki dzwonić w ramie później
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.