Skocz do zawartości

[kaseta] SRAM 5.0 - czy warto ja kupić?

ralf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hmmm chodzi o to, ze az tak wolno sie jeździ zeby była potrzebna 32t, i wogóle na korbie 22t i kasecie 32 to chyba sie w miejscu stoi a nie jedzie, ja mam w starym rowerku kasete 14-28 i korbe 28-38-48, i to jest w zupełności wystarczjace, nawet bardzo żadko uzywam tego przełożenia, nawet na podjazdach.

Napisano
Najmniejsza koronka tu i tu ma 11 wiec nie wiem o co Tobie chodzi z ta szybkoscia ?

Fakt - pojedziesz tyle samo ale na 11-28 masz lepszy wybór przydatnych do jazdy przełożeń i ekonomiczniej taką kasetę będziesz zużywał no i dla tych co masa ważna to kilkadziesiąt gram przy takiej kasecie można zaoszczędzić

Napisano

ja tam w krakowie mam kilka takich miejsc ze 30 z tylu i 24 z przodu jest przydatne jak juz nie jestem pierwszej swierzosci a jest takze i jedno takie miejsce na ktorym juz raz polecialem na plecy i raz udalo mi sie podjechac a jest tak trudno i stromo ze trzeba szybko krecic zeby nie bylo poslizgu tylu i tutaj zapinam 22-32 z radoscia jednak...

co do porownania co lepsze 1xpc58 czy 3xpc48 to wtedy mialem nieduzy rpzebieg na tamtym napedzie bo bardzo malo o niego dbalem(1xpc58) o ten dbam wiecej co nie znaczy ze bardzo duzo i jak na razie chodzi bardzo spoko po 4500km...

Napisano

ja mam korbe 22 i 32 z tylu i 1:1 praktycznie nie zuywma nawet w gorach, bo przy ekonomicznym kreceniu mozna jechac conajwyzej 5 kmh.

wiec w gorach jak juz to na 1:3 jezdze albo na ciężśzych

Napisano

Zależy o jakich górach mówisz, bo "GÓRY" to pojęcie bardzo szerokie :)

Ja w swojej 7.0 wybrałem 32 (mogłem 34 B) ) i jest jak najbardziej optymalnie z wykorzystaniem na podjazdach :D

[*]

Napisano

Zależy o jakich górach mówisz, bo "GÓRY" to pojęcie bardzo szerokie :P

Ja w swojej 7.0 wybrałem 32 (mogłem 34 :D ) i jest jak najbardziej optymalnie z wykorzystaniem na podjazdach :)

[*]

optymalne, to Ty chyba słabo kręcisz, mi spokojnie na każdym podjeździe wystarczy korba 28 i na kasecie ktoras po 28, chyba 26 albo 25.

Napisano

No to niezly jestes bo w pucharze swiata byle chlystki nie jezda a nawet Ci sponsorowanie przez ritcheya czyli majace jego korby baaaardzo zadko zakladaja 2 blatowe korby czyli jakies 29 na 34 przelozenie-fakt faktem ze zadko zapinaja przelozenie na malej z przodu jednak jak widac jezdza z nia i kaasetamia o 34 max najczesciej czyli przy 3 zebatkach to i tak jest 32 na 34 czyli mieksze niz Ty uzywasz....

Napisano

heh, ale przeciez takie przelozenie np.22korba i 34kaseta to chyba sie w miejscu stoi a nie jedzie, no moze nie w miejscu ale bardzo pomału, na podjazdach to tak przeważnie cos ponad 10km/h kręce, no ale może moje nogi sa inne jakies i maja wiecej siły :lol: a i do tego mój rowerek na którym jeździłem w zeszłym roku wazy dobre 18-20kg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...