Margal Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 To jest mój pierwszy post, także niegrzecznie było by się nie przywitać. Witam. Mam na imię Kamil. Lat 18. Zamieszkały w Zakopanem, a dokładniej w jego okolicach. Trafiłem na to forum nie bez powodu. Otóż jak widać przymierzam się do zakupu roweru. Poczytałem sobie nieco waszego zacnego forum. Przyswoiłem trochę wiedzy, gdyż moje pojęcie na ten temat było równe 0. Dowiedziałem się, że wszystkie moje poprzednie rowery były zwykłą tandetą, tzw makrokeszem, a więc czas to zmienić! Budżet jakim dysponuje niestety nie jest zbyt pokaźny. 1300 to jest ten ostateczny próg, którego nie przekroczę. (To i tak ciut więcej niż zamierzałem wydać ^^.) W przyszłości, może niedalekiej, gdy złapie tzw. rowerowego bakcyla pomyślimy o lepszym sprzęcie Ok, wróćmy do tematu. Po przeczytaniu różnych ciekawych tematów, doszedłem do wniosku, że rower na który poluje ma być rowerem crossowym. Jazda po asfalcie, ubitych drogach czy ścieżkach rowerowych to jest to co od rowerku chciałbym wymagać. Jeśli dawałby radę na jakichś cięższych trasach, to nie ukrywam, że byłbym bardzo zadowolony. Mieszkam w górach, więc występuje to urozmaicenie Wszystko fajnie, do czasu.. ^^ Czasu wyboru takowego roweru. Niestety jak już mówiłem jestem zielony w tym temacie, temacie osprzętu etc. Patrzę i patrzę na te specyfikacje, no i nic mi one nie mówią Wiem tylko tyle, z tego co wyczytałem tutaj, że cenionymi markami są m.in. Kross, Merida, Unibike czy Kellys. Znalazłem coś co przykuło moją uwagę. Jeśli się nie mylę to ten rower był już przewijany przez te tematy tutaj. I właściwie się nie dziwie. Wizualnie bardzo przypada do mojego (i myślę nie tylko) gustu. Specyfikacja z czego pamiętam dobrze oceniona przez forumowiczów. No i oczywiście cena, która mieści się w moich wymaganiach. Jestem zdezorientowany co do wyboru ramy. Jakby to wyglądało w przypadku tego roweru i moich parametrach ? - 174 cm wzrostu przy wadze 65 kg~ http://unibike.pl/crossfiregts.html Jestem oczywiście otwarty na wszelakie propozycje i uwagi. Liczę na waszą pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Dobry wybor z tym crossfire, bedziesz zadowolony, zobacz jeszcze: -Hercules Jump -Kross Evado -Kross Crow Preria Co do rozmiaru to mysle ze 19' bedzie ok, Crossfire jeden z lepszych za ta kase wiec jak masz blisko to nie ma co sie zastanawiac tylko przymierzyc i kupowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam W tej cenie zdecydowanie najelpszym wyborem będzie KROSS CROW PRERIA. Bardzo dobry osprzęt w tym napęd i hamulce z bardzo wysokiej półki. Rower jak na taki osprzęt to zdecydowanie wart ceny. Rama również będzie akurat na ciebie ponieważ jest to 19 calowa czyli dobra na twój wzrost. Tu link: http://allegro.pl/kross-crow-preria-hydr-hamulce-gratis-kask-i1705823908.html pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Margal Napisano 14 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 -Hercules Jump Z czego widzę bardzo konkretny rowerek. Przede wszystkim lżejszy. Dodatkowo na promocji. Tylko że mimo promocji jeszcze przekracza mój próg finansowy -Kross Evado 1.1 http://www.kross.pl/rower/103-EVADO_1.1.html Cenowo jestem skazany na ową wersje roweru. Waży podobnie do crossfire'a. Także przypadł mi do gustu. -Kross Crow Preria 2010 http://www.kross.pl/rower/83-Crow_Preria.html Rowerek zapewne bardzo dobry. Tylko cena już nieco za wysoka. Crow Preria cenowo już sam się wykluczył. No trudno, jego sprawa ;p Do Herculesa musiałbyś mnie skutecznie przekonać, abym miał wyłożyć jeszcze tą stówke. A przyjdzie mi to naprawdę z wielkim trudym, bo początkowo miałem wydać tego symbolicznego 1000. A jak widać zmotywowałem się na te 3 stówy więcej Powiedz mi, którego z tych rowerków Ty byś wybrał? Który jest Twoim zdaniem najlepszy? Bo musze przyznać, zrobiłeś mi niemały dylemat z wyborem O, i pojawił się w międzyczasie kolejny post. Ano na allegro ten rower jest już zdecydowanie tańszy niż na stronie producenta. Tylko jeszcze o tą 100 droższy od moich wymagań. No ale już widze bardzo poważne argumenty skłaniające mnie do zakupu. Muszę powiedzieć, że w chwili obcnej mam mętlik w głowie Dla pewności poczekam, może znajdą się jeszcze jakieś ciekawe opinie czy propozycje. EDIT Pod Herculesem Jumpem miał znajdować się odnośnik, ale nie jest on akceptowany przez tutejszą administracje. Cenowo kosztuje 1399 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.