lukas76 Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam, pochwalę się też moim rowerem. Jest to Canon Sl2 fabryczna waga wg producenta 12,6-12,8 kg. Mnie po wymianie osprzętu ogólnie dostępnego (nie wierceń , sciągnięcia lakieru) udało się zejść do 9,9 kg. Mam w planach jeszcze ok 0,6 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Wrzuć specyfikację, bo tak na oko to nie wygląda na tak lekki rower. Osprzętowo całkiem ładnie, a ramka urocza. Dziwnie wygląda Cannon na typowym amortyzatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas76 Napisano 14 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Cześć, -specyfikacja jest w garażu: http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1419-cannondale-sl2/ -co do wagi to sam się zdziwiłem ale waga tak pokazuje (jest to waga do ważenia "ludzi" ale waży dobrze do 1 miejsca po przecinku więc może to być 9999g albo 9900g co do amora to nic nie powiem ale rower kupiłem dla ramy bo na wstępie jak gdzieś wyczytałem było już było lżej niż Giant Talon 1 disc przy podobnym osprzęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desmond Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witaj, Jutro mam zamiar kupić ten rower, jak sprawuje się ten amortyzator, bodajże RST Deuce, bo nic nie mogę znaleźć o nim w internecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas76 Napisano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Rower jest fajny ale mam z nim ciągłe problemy ( nie jestem pewien czy z rowerem czy sprzedawca): po 100km wymiana hamulca (ciekł) i amortyzatora (złapał luzy), teraz jest w miarę ok bo wszystko wymieniłem oprócz amora ale ten jest jakby lepszy?!. Jeżeli chcesz kupić to dobrze sprawdź części czy nie masz np. moich reklamowanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JGa Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Możesz mieć co najwyżej taką wagę w planach ale teraz jest baardzo mało prawdopodobne aby tyle ważył tj. 9,9kg. Jak zaobacze wagi poszczególnych części z ich wagą to odszczekam to co napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas76 Napisano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Ja nie napisałem tej wagi żeby się z kimś przepychać- tyle zważyłem i dla mnie tyle jest a co sobie ktoś myśli to jego sprawa tak że.................. A poza tym i tak mam przewagę bo moja wiedza jest wzięta z fizycznego przedmiotu a Twoje spekulacje są ze zdjęcia co nie znaczy , ze waga i mnie zaskoczyła. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.