Skocz do zawartości

[Przerzutka przód] Kross Hexagon V3 problem z regulacją

Neon1992

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

kupiłem nowy rower Kross Hexagon V3 i po niecałych 300km poleciał suport. Rower oddałem do serwisu (przecież mam na niego gwarancję, to co się będę sam bawił w wymianę). Po 5 dniach otrzymałem go z powrotem niestety z rozregulowaną przednią przerzutką :icon_confused:

Gdy jadę na 3 wszystko jest OK (łańcuch nie przyciera) na 1 tak samo, niestety na 2 łańcuch przyciera co bardzo denerwuje. Gdy zrzucam z 3 na 2 czasami jakby za bardzo zlatuje i muszę go delikatnie manetką podciągnąć ku 3 wtedy wpada idealnie na 2 (niestety nie ma tego momentu na filmiku, rzadko się to zdarza, ale zdarza.)

Wszystko ładnie przedstawia filmik, który nagrałem może to trochę ułatwi rozwiązanie problemu. Dodam, że śrubka H jest wykręcona do max., gdy ją wkręcam jest jeszcze gorzej nawet na innych biegach.

Proszę o pomoc ponieważ nie chcę już go oddawać na serwis bo znowu z tydzień go nie będzie.

Nie znam się na przerzutkach dlatego tutaj piszę i proszę Was o pomoc.

P.S. 1 Przeglądałem temat Regulacja przerzutki przedniej niestety sam nie mogę dojść ocb.

P.S. 2 Tylna przerzutka działa idealnie każdy bieg wskakuje na swoje miejsce od razu.

P.S. 3 Przed wymianą suportu było wszystko ok z przednią przerzutką.

P.S. 4 Więcej nic nie robiłem, tylko wykręciłem śrubkę H, nie chcę bardziej tego rozregulować.

http://www.youtube.com/watch?v=EgmUG8xysoU

Napisano

Pedałuje się przednią częścią stopy, która jest położona równolegle do korby.W ten sposób osiągniesz większą efektywność i mniej się zmęczysz.

Napisano

Dzięki.

Ogólnie to jeżdżę tak jak piszesz (nie wiedziałem co masz na myśli pisząć źle pedałujesz) :icon_cool: tylko teraz tak trzymałem żeby mieć lepsze panowanie nad rowerem ponieważ w jednej ręce trzymałem kamerę i patrzyłem w dół a to był odcinek jazdy może 100m albo i mniej.

No nic ale nie ważne, ważne, że przerzutka znów działa idealnie! :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...