Neon1992 Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Witam, kupiłem nowy rower Kross Hexagon V3 i po niecałych 300km poleciał suport. Rower oddałem do serwisu (przecież mam na niego gwarancję, to co się będę sam bawił w wymianę). Po 5 dniach otrzymałem go z powrotem niestety z rozregulowaną przednią przerzutką Gdy jadę na 3 wszystko jest OK (łańcuch nie przyciera) na 1 tak samo, niestety na 2 łańcuch przyciera co bardzo denerwuje. Gdy zrzucam z 3 na 2 czasami jakby za bardzo zlatuje i muszę go delikatnie manetką podciągnąć ku 3 wtedy wpada idealnie na 2 (niestety nie ma tego momentu na filmiku, rzadko się to zdarza, ale zdarza.) Wszystko ładnie przedstawia filmik, który nagrałem może to trochę ułatwi rozwiązanie problemu. Dodam, że śrubka H jest wykręcona do max., gdy ją wkręcam jest jeszcze gorzej nawet na innych biegach. Proszę o pomoc ponieważ nie chcę już go oddawać na serwis bo znowu z tydzień go nie będzie. Nie znam się na przerzutkach dlatego tutaj piszę i proszę Was o pomoc. P.S. 1 Przeglądałem temat Regulacja przerzutki przedniej niestety sam nie mogę dojść ocb. P.S. 2 Tylna przerzutka działa idealnie każdy bieg wskakuje na swoje miejsce od razu. P.S. 3 Przed wymianą suportu było wszystko ok z przednią przerzutką. P.S. 4 Więcej nic nie robiłem, tylko wykręciłem śrubkę H, nie chcę bardziej tego rozregulować. http://www.youtube.com/watch?v=EgmUG8xysoU
Neon1992 Napisano 14 Lipca 2011 Autor Napisano 14 Lipca 2011 Jesteś Boski! Wykręciłem o 5 obrotów i działa idealnie
Piksel Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Pedałuje się przednią częścią stopy, która jest położona równolegle do korby.W ten sposób osiągniesz większą efektywność i mniej się zmęczysz.
Neon1992 Napisano 14 Lipca 2011 Autor Napisano 14 Lipca 2011 Dzięki. Ogólnie to jeżdżę tak jak piszesz (nie wiedziałem co masz na myśli pisząć źle pedałujesz) tylko teraz tak trzymałem żeby mieć lepsze panowanie nad rowerem ponieważ w jednej ręce trzymałem kamerę i patrzyłem w dół a to był odcinek jazdy może 100m albo i mniej. No nic ale nie ważne, ważne, że przerzutka znów działa idealnie!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.