Gedon155 Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Witam Mam rower Kross HexagonV2 te opony co mam Vee Rubber VRB-198 26x1.95 To mam już zajechane i za tym idzie dętka przebita... a skleiłem juz z 3 dętki w tym sezonie (2 miechy) Jaka opona i dętka by była idealna? Myślę o Oponie Kenda Flame?? kumpel ma i sprawuje się idealnie jeżdżę ogólnie w 80% po asfalcie i reszta to piasek,plyty betonowe i od czasu po lasku Można jakieś wskazówki?
michalmad Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 może coś z semi slicków, aczkowlwiek ja dużo jezdze po asfalcie czasem po lasku i mam continental race king 2.0 ktore są swietne.
Gedon155 Napisano 14 Lipca 2011 Autor Napisano 14 Lipca 2011 Coś mnie te kenda flame ciągnie nie powinno być problemu z ta opona na moje stare oponkę? Bo jestem zielony a nie chcę kupić opony większej czy tam mniejszej i grubszej czy chudszej opony na masę około (100kg calkowicie z rowerem) bo mam już ochotę smigać po oponeczki A i jaka dętka najlepiej na te oponke prosił bym o szybcio odpowiedz:D
michalmad Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 a to było odrazu mowic ze opona ma byc do szpanu ta opona w rozmiarze 2.125 spokojnie wejdzie na twoja obręcz, a DĘTKA 26" 1,75-2,125. Pomogłem to +
adas651 Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 ta opona stanowczo nie nadaje sie do roweru MTB, ona jest do cruizerów wystarczy lekki deszczyk lub troche pasiku na asfalcie = ZERO przyczepności i leżysz na każdym zakrecie, a o hamowaniu to w ogóle zapomnij poza tym sztuka waży z kilogram rozpedzić sie na niej jest bardzo cieżko mimo ze nie ma dużych oporów chcesz szpanu to polecam białe opony np. ew. kenda K-rad, geax mezcal - przejedziesz Nowym Światem - wszyscy sie gapią
Gedon155 Napisano 14 Lipca 2011 Autor Napisano 14 Lipca 2011 :S Oponki które mają klocki szybko się na środku ścierają i zostaje gładka powiesznia stan krytyczny na małe kamyczki a opony typu kenda flame maja gruba powieszchnie ;d i zanim się ścierają to sporo przejade pare sezonków? no się zastanawiam ;d
michalmad Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 jezdze race kingami juz 3k i jesli nie hamujesz na kazdym zakrecie bokiem to bieznika ci nie ubedzie, jak wspomniałem po 3k km bieznika mam tyle co od nowosci tylko zniknęły te wloski. Wszystko zalezy od tego jak bedziesz jezdził, a jak chcesz sie wywracac co chwile to bierz te flamy
adas651 Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 jak chcesz, ale ja wole ścierać klocki niż skórę z kolan
Gedon155 Napisano 14 Lipca 2011 Autor Napisano 14 Lipca 2011 szukam szukam i nie mogę znalesć oponki podobnej do flame Dziś śmigałem na kumpla rowerze(sztywnym,bez amorów) na komplecie oponek flame po ulicy i powiem ze jest szybszy,lżej się pedałuje xD i nabiera predkość dosyć dobrze.
michalmad Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 wejdziesz w zakret i se zeby wybijesz i tyle bedziesz miał z tego lansu, bierz normalna opone z normalnym bieznikiem
RybekZKlanu Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Mi do takich warunków polecili Kende SBE. Polecam rozmiar 1.95, na allegro kosztują po 65zł/szt.
Koen Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 szukam szukam i nie mogę znalesć oponki podobnej do flame Dziś śmigałem na kumpla rowerze(sztywnym,bez amorów) na komplecie oponek flame po ulicy i powiem ze jest szybszy,lżej się pedałuje xD i nabiera predkość dosyć dobrze. To jakoś wyjątkowo słabo szukasz bo nawet Kenda ma inne opony tego typu w ofercie (duży balon i minimum bieżnika) - Kiniption, Kranium. Schwalbe też robi tego sporo - Super Moto, Big Apple, Fat Frank. Z Geaxa jest fajna opona Tattoo, w wersji Light bardzo lekka. Maxxis Hookworm też fajny ale ciężki jak cegła. Jest jeszcze Panaracer Uff'da, Tioga FS100. Akurat też ostatnio szukałem opon do roweru miejskiego więc mam rozeznanie I wg mnie wcale źle takie opony nie wyglądają w rowerze z kołami 26": Lepiej kupić takie na miasto niż tłuc sie na terenowych bo do roweru "górskiego" innych nie wypada
Gedon155 Napisano 16 Lipca 2011 Autor Napisano 16 Lipca 2011 NO ! Tera to ja Mam konkurecyjne opony Schwalbe Big apple Kenda kiniption No I moja Kenda Flame Nad Tymi się zastanowię na poważnie bo w pn Ide do hurtowni bo mam bliżej hurtownie niż sklep ;d DZIEKI! Porada mile widziana Którą się lepiej nadaję? i w jakim rozmiarze mam mieć? grubością bo widzę ze TPI Musi być jakieś ;d
michalmad Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 do mtb najbardziej by pasowała ta kenda kiniption
Gedon Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Witam ! Flamy kupiłem i spisują się wyśmienicie dałem za nie 46zł? w hurtowni nie drogo Ma ktoś dobry opis jak zamontować oś tylną ? Oraz Jakim kluczem odkręcę zębatke tylną ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.