Grzes135 Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam, Od wiosny jestem szczęśliwym użytkownikiem tej piasty - ale szukam i innych w PL w celu wymiany doświadczeń, informacji o wymianie oleju itp. Może jednak ktoś w Polsce ma Speedhuba ? Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 ktoś w Krakowie ma bo do Częstochowy do p. Przemka na serwis przyjeżdża na forum light-bike.com też ktoś przedstawił pomysł na jej odchudzenie czyli zna ją raczej dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes135 Napisano 14 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 ktoś w Krakowie ma bo do Częstochowy do p. Przemka na serwis przyjeżdża na forum light-bike.com też ktoś przedstawił pomysł na jej odchudzenie czyli zna ją raczej dobrze Dzięki ! To jednak (nadal) rarytas w PL, gdyby nie okazyjna cena, pewnie i ja bym nie kupił ... Ale po 1200 km mogę tylko polecić, choć niekoniecznie drogie nówki - na eBayu bywają w sensownych cenach. A z Krakowa to nie Grzegorz Baltazar* Kajdrowicz ? O ile wiem ma Speedhuba. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 oj nie mam pojęcia kto. w serwisie coś kiedyś słyszałem. dystrybutor Rohloffa-AMP ma siedzibe w cze-wie. tu więcej osób mogło mieć z nią do czynienia. p. Przemek widać miał niestety z jej posiadaczami nie miałem styczności. na light-bike użytkownik Fly ma te piaste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 malauch, krolik z forum emtb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzysto Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Witam, Od wiosny jestem szczęśliwym użytkownikiem tej piasty - ale szukam i innych w PL w celu wymiany doświadczeń, informacji o wymianie oleju itp. Może jednak ktoś w Polsce ma Speedhuba ? Pozdrawiam Grzegorz Witaj!!! Od tygodnia posiadam trekkinga na piaście rohloff speedhub nie mam o niej zielonego pojęcia. Gdzie kupie olej do piasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulasss Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Pozdrawiam, jestem posiadaczem 2 piast Rohloffa. Jedna zamontowana w trekingu Meridy. Druga czeka na ramę z poziomymi hakami do 29-era. Piasty kupiłem używane. Pierwszą przypadkowo nie mając pojęcia z czym mam do czynienia razem z rowerem. Drugą "wyhaczyłem" już świadomie na allegro. Oleje i ew. części zamienne kupuję za pośrednictwem znajomego z Niemiec. Po przejechaniu pierwszych km stałem się fanem tej piasty, która z wyjątkiem wagi nie ma większych wad - apisano już na ten temat wiele więc nie będę się powtarzał. Jeździłem z nią w każdych warunkach: Bieszczady, nadmorskie plaże itp. Żadnych problemów, praktycznie bezobsługowa. Tej drugiej jeszcze nie używałem więc nie wiem czy kultura pracy będzie taka sama. Trochę rzeczy przy tej piaście robiłem więc służę pomocą - zapraszam do wymiany doświadczeń. Pozdrawiam. Kulasss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.