Skocz do zawartości

[Rohloff Spedhub] Poszukuję posiadaczy w PL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od wiosny jestem szczęśliwym użytkownikiem tej piasty - ale szukam i innych w PL w celu wymiany doświadczeń, informacji o wymianie oleju itp. Może jednak ktoś w Polsce ma Speedhuba ?

Pozdrawiam

Grzegorz

ktoś w Krakowie ma bo do Częstochowy do p. Przemka na serwis przyjeżdża :)

na forum light-bike.com też ktoś przedstawił pomysł na jej odchudzenie czyli zna ją raczej dobrze :)

Dzięki ! To jednak (nadal) rarytas w PL, gdyby nie okazyjna cena, pewnie i ja bym nie kupił ... Ale po 1200 km mogę tylko polecić, choć niekoniecznie drogie nówki - na eBayu bywają w sensownych cenach.

A z Krakowa to nie Grzegorz Baltazar* Kajdrowicz ? O ile wiem ma Speedhuba.

Pozdrowienia

oj nie mam pojęcia kto. w serwisie coś kiedyś słyszałem.

dystrybutor Rohloffa-AMP ma siedzibe w cze-wie. tu więcej osób mogło mieć z nią do czynienia. p. Przemek widać miał :)

niestety z jej posiadaczami nie miałem styczności.

na light-bike użytkownik Fly ma te piaste :)

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Od wiosny jestem szczęśliwym użytkownikiem tej piasty - ale szukam i innych w PL w celu wymiany doświadczeń, informacji o wymianie oleju itp. Może jednak ktoś w Polsce ma Speedhuba ?

Pozdrawiam

Grzegorz

Witaj!!!

Od tygodnia posiadam trekkinga na piaście rohloff speedhub nie mam o niej zielonego pojęcia.

Gdzie kupie olej do piasty?

• 2 tygodnie później...

Pozdrawiam,

jestem posiadaczem 2 piast Rohloffa. Jedna zamontowana w trekingu Meridy. Druga czeka na ramę z poziomymi hakami do 29-era. Piasty kupiłem używane. Pierwszą przypadkowo nie mając pojęcia z czym mam do czynienia razem z rowerem. Drugą "wyhaczyłem" już świadomie na allegro. Oleje i ew. części zamienne kupuję za pośrednictwem znajomego z Niemiec. Po przejechaniu pierwszych km stałem się fanem tej piasty, która z wyjątkiem wagi nie ma większych wad - apisano już na ten temat wiele więc nie będę się powtarzał. Jeździłem z nią w każdych warunkach: Bieszczady, nadmorskie plaże itp. Żadnych problemów, praktycznie bezobsługowa. Tej drugiej jeszcze nie używałem więc nie wiem czy kultura pracy będzie taka sama. Trochę rzeczy przy tej piaście robiłem więc służę pomocą - zapraszam do wymiany doświadczeń.

Pozdrawiam.

Kulasss

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...