Skocz do zawartości

[Rower] Cross 48/11 do 1500 zł

yiyi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam roweru crossowego do 1500 zł, dokładniej chodzi mi o 48 zęby z przodu i 11 z tyłu (tak więc pełno modeli do 1500 zł odpada). Nie zależy mi na dobrej przerzutce z przodu (nie zmieniam wcale), bardziej na przerzutce tylnej i możliwych w tej cenie obręczach (wiem że nie ma nic dobrego raczej). Zastanawiam się nad następującymi ofertami (wybrałem kilka przykładowych cech by nie zaśmiecać dokładną specyfikacją).

[http://i.imgur.com/MAlF8.jpg - wybrane rowery]

Rozważam głównie pozycje 1 i 2 (z powyższego obrazka). Czyli:

1. UNIBIKE CROSSFIRE

2. ROWER MERIDA CROSSWAY 20-MD

3. ROWER MERIDA CROSSWAY 20-V

Problem z 1 rowerem jest taki że jest dostępna tylko rama 21 lub 23 cale a zębatka tylnia ma 12 zębów (musiałbym wymieniać)

Problem z 2 rowerem jest taki że rama 22'' jest bardzo trudno dostępna (pytałem w rowerowych i różnych sklepach internetowych), plusem są hamulce tarczowe (rower ma je jako jedyny z tej listy)

Zostaje też 3 opcja ze zwykłymi hamulcami, w tym przypadku już jest lepsza dostępność, jednak bez hamulców tarczowych dostępnych jest (taniej) wiele podobnych rowerów o układzie 48/11 (dalsze z listy), nie znam się na jakości podzespołów ale wiem że najczęściej cena = jakość, dlatego chciałbym prosić o jakieś opinie co wybrać lub zrobić.

Chyba że ktoś ma jakieś inne pomysły?

Mam 187 cm wzrostu

Pozdrawiam serdecznie,

yiyi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...