sapek67 Napisano 30 Lipca 2011 Autor Napisano 30 Lipca 2011 Z tą pogodą to faktycznie nieporozumienie , dzisiaj się mi udało na sucho, dosłownie między jedną a drugą ulewą, ale jako tako przynajmniej ciepło, do lasu jak wjechałem to wilgotność chyba z 95% ,jak w saunie Co by nie brnąć w OT polecicie jakieś fajne siodło ? myślałem o Brooks swift ti (zielone np) Obecnie siedzę na Flite selle ti , ale ten starszawy model (żółty z niebieskimi wykończeniami) chyba pamiętacie takie Z racji wieku jego dni są policzone (obszycie) bo tytan ani drgnie i ma się jak najlepiej Myślałem o jakimś Fiziku czy cuś ?
kosa23 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 polecicie jakieś fajne siodło ? myślałem o Brooks swift ti (zielone np) Miałem Brooksa Professional zwykłego. Siodełko niesamowicie wygodne, jeśli dobrze ustawić, choć i bez tego jest dobrze Ale w MTB się nie sprawdza - jest zdecydowanie za szerokie (160mm), poza tym skóra niszczy się w oczach. Natomiast na szosę, jak najbardziej. O Swifcie chodzą słuchy, że nie jest już tak wygodny, a 150 mm to jednak nadal dużo.
sapek67 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Napisano 31 Lipca 2011 Dzięki pany za miłe recki w międzyczasie jak to zwykle bywa przy składaniu rodzą się problemy ,taki tego urok Jest problem tego typu ,że wcześniej zanabyłem korbę RF deus , niestety mufa suportu jest zaopatrzona fabrycznie w system typu pres fit30 pod korby bb30 i teraz nie wiem czy kupować nową korbę (bb30), czy kupować tzw ;reset na bb30 ,który by pozwalał zamontować ww korbę.Chyba ,że macie lub wiecie o jakimś innym rozwiązaniu ,z chęcią go wezmę pod uwagę, może istnieją takie wkłady pres fit pasujące do ww korby, była by to kwestia wymiany tylko wkładu w mufie. to pierwszy problem drugi problem to stery , ale dzięki naszemu koledze z forum (dzięki Punkxtr) ,który naprawdę dużo wie w temacie sprzętu mtb( a niejeden servisant by mógł tylko takiej wiedzy Mu pozazdrościć ) problem się rozwiązał. Oczywiście rama ma stery 1.1\8 .Niestety dysponowałem wcześniej innym rozmiarem sterów . i takie tam ...... No ale od czego jest deszczowy dzień ...... można nadrabiać zaległości i pogłębiać wiedzę w sprzęcie a widzę że braki mam straszne .. Dzięki kosa ,wezmę to pod uwagę ,też słyszałem (wyczytałem ) o Brooks podobne opinie chyba jednak od niego odbije .
kosa23 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 drugi problem to stery , ale dzięki naszemu koledze z forum ( Punkxtr) ,który naprawdę dużo wie w temacie sprzętu mtb( a niejeden servisant by mógł tylko takiej wiedzy Mu pozazdrościć ) problem się rozwiązał. Oczywiście rama ma stery 1.1\8 .Niestety dysponowałem wcześniej innym rozmiarem sterów . Dobrze się składa , z czystym sumieniem możesz teraz kupić CK. Titanium, rzecz jasna Aha - rama miażdży !
sapek67 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Napisano 31 Lipca 2011 własnie padło na CK mam pytanie ; co powiecie na korbę cannondale Hollowgram sl bb30? deptał w nią ktoś? osobiście wg mnie ładna ale tylko z ładnego garka nikt się jeszcze nie najadł
kosa23 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 cannondale Hollowgram sl bb30? Bdb wybór - pasuje, na BB30 i do tego lekka
Schwefel Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Ale przecież nie musisz kupować nowej korby. Są odpowiednie łożyska pod press fit pasujące do X-type. http://raceface.com/components/bottom-brackets/bottom-brackets/bb30-x-type-adapter/
sapek67 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Napisano 31 Lipca 2011 hm ,właśnie kolega mi ją zasugerował ... w sumie to jest parę już rozwiązań ; reset , ww RF , adapter, lub nowa korba zobaczę ,może mi się przyśni jakieś rozwiązanko z góry za pomoc wszystkim zaangażowanym dziękuje, może jeszcze wpadnie jakiś pomysł ... Kosa !!!!!! nie prowokuj!!!!
kosa23 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Wyczytałem, że korba jest w pełni konfigurowalna , tzn można dobrać ramiona, pająka, śruby, oś (kolorem też się różnią). Przepraszam, więcej poniżej hehe http://forum.slowtwitch.com/gforum.cgi?post=3438037
Punkxtr Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 drugi problem to stery , ale dzięki naszemu koledze z forum (dzięki Punkxtr) ,który naprawdę dużo wie w temacie sprzętu mtb( a niejeden servisant by mógł tylko takiej wiedzy Mu pozazdrościć ) problem się rozwiązał. Dzięki za miłe słowa Oczywiście rama ma stery 1.1\8 Małe sprostowanie, bo się przejęzyczyłeś. Rura sterowa w Twoim amorze ma 1/1.8"; rama jest pod standard 44mm. Dobrze się składa , z czystym sumieniem możesz teraz kupić CK. Titanium, rzecz jasna No właśnie CK Ti nie podejdzie. A szkoda, bo te stery są świetne. Sam ich używam i jest szansa, że mnie przeżyją. Nie mniej sapek67 przy swoim wyborze, który obgadaliśmy na priv'ie wiele stratny nie będzie ;-)
kosa23 Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Oj, rzeczywiście, pół-zintegrowane, szkoda, że nie zrobili klasycznych :/ No, trudno, zostaje zwykły InSet. BTW, chyba 1 i 1/8'' (lub 1 1/8'')
sapek67 Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 sztyca Lynskey jest już u mnie .Pikna ona Postanowiłem wymienić jednak mostek, co przyzwyczajenie to przyzwyczajenie, Wysłałem dziś z zerowym kątem 110 z prośbą o zamiane na - 6 i 120mm ,o 1 cm dłuższy będzie a to z tego względu, że kiera jest w 5cio stopniowym wygięciu ,czyli 115mm do przodu powinno być ok. Zresztą wszystkie dywagacje są na 50%, reszta jak zwykle,okaże się po złożeniu wszystkiego w całość coś nie teges z edytorem mam albo tylko do 3 x sztuka ,też tak macie? Ps Poszedłszy do UPS i zapytawszy grzecznie ;ile standardowa przesyłka do Niemiec kosztuje?, pani odpowiada; dojadając bułkę z kiełbasą ; 340zł , termin dostawy planowo 3- 4 dni ,a na jutro 520zł .W listach bąbelkowych nie wysyłają części, tylko pisma listy itp Więc proszę ją o jakiś kartonik, ona odpowiada, że nie mają i trzeba we własnym zakresie zapakować ,zaadresować i dać przesyłkę do wysłania. UPS u mnie na totalnym zadupiu, wszędzie korki ,leje deszcz jak cholera a kartonu w promieniu 3km nie uświadczysz. Odpowiedziałem jej grzecznie ;............ciebie i cały ups Pojechałem do centrum na poczciwą starą Poczte Polską w środku kiosek z kartonami ,bąbelkami i papierami do pakowania, miła obsługa , priorytecik polecony tylko 20zł brzmi jak bajka a to rzeczywistość właśnie pzdr
1415chris Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Usunalem ostatnie posty, ewentualne jezykowe dywagacje prosze na PW. Trzymajmy sie Ti tematu Czekamy na graficzny obraz w/w sztycy.
sapek67 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Napisano 3 Sierpnia 2011 I całe szczęście bo się ciężko zaczynało robić a ja nie lubię pyskówek i jak ktoś żywi potem do mnie jakiś uraz co by nie było OT,troszkę lekkości do mnie dziś wpadło;to na czym siedzi krokodyl to kiera
Punkxtr Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Fiu, fiu :-) Dobrze, że odpuściłeś sztycę Moots-a.
sapek67 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Napisano 3 Sierpnia 2011 Miałem ten komfort co do sztycy,że nie musiałem jej testować na sobie by wyciągnąć z jej użytkowania jakieś wnioski co do walorów estetycznych sztyca Lynskeya jest,wydaje się mi ładniejsza.Moots nie robi ich w połysku.Jak widać na fotce w porównaniu z kierownicą.
kosa23 Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Z czystej ciekawości, możesz powiedzieć ile ważą mostek, kiera i sztyca? Ślinię się... CHCĘ zobaczyć efekt końcowy! Amor jest na 9mm?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.