Skocz do zawartości

[Rower] Unibike Evolution czy Unibike Flite

ManiakRowerowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Właśnie stoję przed wyborem roweru. Zastanawiam się nad Unibike Evolution i Unibike Flite. Czy warto dołożyć te 650 zł i kupić FLITE zamiast EVOLUTION ? Jeśli tak to dlaczego ?

Pozdrawiam

Napisano

Zawsze warto dolozyc, tylko po co? Jesli chcesz kupic i nie modyfikowac, tylko jezdzic i jeszcze raz jezdzic to bierz flite'a. Bierz pod uwage to, ze rower to nie koniec wydatkow, do tego smar,rekawiczki,kask,oswietlenie,licznik(no i spodenki,blotniki,buty itd. jak ktos juz powazniej sie w to bawi, to mozna wymieniac). Flite to juz bardzo wysoka polka oczywiscie polecam jego zakup, jednak wszystko zalezy od calkowitego Twojego zaangazowania w kolarstwo, dodatkowe wydatki i procent wykorzystania tego sprzetu. Jesli jezdzisz w ciezkim terenie, wymagajacym i wiesz ze Cie to pochlonie, to bierz flite'a a z czasem dokupisz sobie akcesoria, jak jestes bardziej amatorem i zaczynasz to mozna zaoszczedzic i kupic rowniez swietnego evo,a za reszte dokupic co zechcesz. Wybor nalezy do Ciebie,pozdrawiam!

Napisano

Jutro jadę do sklepu i kupuję Flite (prawdopodobnie z 10% upustu czyli 2205 zł). Mam nadzieję że zakup się opłaci i rower starczy na kilka dobrych lat ;) Pozdro

Zastanawiałem się jeszcze nad Krossem Level A6 2010, lecz wiele osób mówiło mi że Flite lepszy. Mam nadzieję, że dobrze wybrałem.

Napisano

Jeżeli chodzi o właśnie te hamulce hydrauliczne Alivio to przy spokojnej nie za ostrej jeździe, co jaki czas trzeba wymienić klocki? Co jaki czas trzeba odpowietrzyć/dolać płynu ? Pozdro

Napisano

Hydrauliki są prawie bezobsługowe jeśli działają :icon_wink:. A klocki trzeba wymienić jeśli jest mniej jak 0.5mm okładziny. Płyn dolewasz jak go ubędzie w jakiś sposób, np: jakaś nieszczelność.

Napisano

koło ściąga się normalnie , jak w każdym rowerze.

Co do flita to mam z 2010r i ogólnie jestem zadowolony jak na moje katowanie to dużo przeżył ale manetki alivio po 2,5tys. km do wymiany......

Napisano

Ok, już jest u mnie w domu mój Flajcik ;p Pierwsza jazda bardzo przyjemna (tarcze się docierają dopiero, jak rozpoznać jak się dotrą ?). Jak za taką kaskę to rowerek zajefajny ;p Pozdro

• 2 tygodnie później...
Napisano

kupilem Flite 2011 może z miesiąc temu. przejechałem już sporo na nim i w terenie miejskim jak i w terenie leśnym (np. bieszczady 360km) i jestem zadowolony z niego:) wszystko działa w nim bez zarzutu. Więc jestem pewien ze dokonałem dobrego wyboru i polecam ten rower oczywiście. Amorek , hamulce działają naprawdę dobrze i nie ma na co narzekać .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...