ManiakRowerowy Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Witam. Właśnie stoję przed wyborem roweru. Zastanawiam się nad Unibike Evolution i Unibike Flite. Czy warto dołożyć te 650 zł i kupić FLITE zamiast EVOLUTION ? Jeśli tak to dlaczego ? Pozdrawiam
brt0555 Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Zawsze warto dolozyc, tylko po co? Jesli chcesz kupic i nie modyfikowac, tylko jezdzic i jeszcze raz jezdzic to bierz flite'a. Bierz pod uwage to, ze rower to nie koniec wydatkow, do tego smar,rekawiczki,kask,oswietlenie,licznik(no i spodenki,blotniki,buty itd. jak ktos juz powazniej sie w to bawi, to mozna wymieniac). Flite to juz bardzo wysoka polka oczywiscie polecam jego zakup, jednak wszystko zalezy od calkowitego Twojego zaangazowania w kolarstwo, dodatkowe wydatki i procent wykorzystania tego sprzetu. Jesli jezdzisz w ciezkim terenie, wymagajacym i wiesz ze Cie to pochlonie, to bierz flite'a a z czasem dokupisz sobie akcesoria, jak jestes bardziej amatorem i zaczynasz to mozna zaoszczedzic i kupic rowniez swietnego evo,a za reszte dokupic co zechcesz. Wybor nalezy do Ciebie,pozdrawiam!
ManiakRowerowy Napisano 13 Lipca 2011 Autor Napisano 13 Lipca 2011 A oprócz hamulców to co we Flite jest lepsze ?
brt0555 Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Blokada amora na kiery, no i hamulce to glowne plusy no i slx z tylu.
ManiakRowerowy Napisano 13 Lipca 2011 Autor Napisano 13 Lipca 2011 A poleciłbyś jakiś rower właśnie z półki FLITE/EVOLUTION w cenie mniej więcej 2200 zł ? Najlepiej z V-brakee. Pozdro
brt0555 Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 To jedynie a6 level/a4 level ale to z <2011roku,bo w tym sa slabe (pod wzgledem jakosc/cena). Najlepiej wlasnie flite,a6,a4 i evo.
ManiakRowerowy Napisano 14 Lipca 2011 Autor Napisano 14 Lipca 2011 Jutro jadę do sklepu i kupuję Flite (prawdopodobnie z 10% upustu czyli 2205 zł). Mam nadzieję że zakup się opłaci i rower starczy na kilka dobrych lat Pozdro Zastanawiałem się jeszcze nad Krossem Level A6 2010, lecz wiele osób mówiło mi że Flite lepszy. Mam nadzieję, że dobrze wybrałem.
michalmad Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 level a6 też bylby dobry aczkowiek ciezko jest z rozmiarami ram.. ale z unibike'a bedziesz zadowolony i posluzy ci lata
ManiakRowerowy Napisano 14 Lipca 2011 Autor Napisano 14 Lipca 2011 Jeżeli chodzi o właśnie te hamulce hydrauliczne Alivio to przy spokojnej nie za ostrej jeździe, co jaki czas trzeba wymienić klocki? Co jaki czas trzeba odpowietrzyć/dolać płynu ? Pozdro
mot4ba Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Hydrauliki są prawie bezobsługowe jeśli działają . A klocki trzeba wymienić jeśli jest mniej jak 0.5mm okładziny. Płyn dolewasz jak go ubędzie w jakiś sposób, np: jakaś nieszczelność.
ManiakRowerowy Napisano 14 Lipca 2011 Autor Napisano 14 Lipca 2011 Jutro jadę i go kupuję I chyba na kilka lat będzie dobrym rowerkiem ;p
ManiakRowerowy Napisano 15 Lipca 2011 Autor Napisano 15 Lipca 2011 Jak go kupię to jak będzie można ściągnąć przednie koło jeżeli jest linka do hydraulika ?
karoltoma Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 koło ściąga się normalnie , jak w każdym rowerze. Co do flita to mam z 2010r i ogólnie jestem zadowolony jak na moje katowanie to dużo przeżył ale manetki alivio po 2,5tys. km do wymiany......
ManiakRowerowy Napisano 15 Lipca 2011 Autor Napisano 15 Lipca 2011 Ok, już jest u mnie w domu mój Flajcik ;p Pierwsza jazda bardzo przyjemna (tarcze się docierają dopiero, jak rozpoznać jak się dotrą ?). Jak za taką kaskę to rowerek zajefajny ;p Pozdro
mot4ba Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Zwiększą siłę hamowania. Jak bardzo się ona zmieni trudno powiedzieć, ale powinno być sporo lepiej.
kaczka123 Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 kupilem Flite 2011 może z miesiąc temu. przejechałem już sporo na nim i w terenie miejskim jak i w terenie leśnym (np. bieszczady 360km) i jestem zadowolony z niego:) wszystko działa w nim bez zarzutu. Więc jestem pewien ze dokonałem dobrego wyboru i polecam ten rower oczywiście. Amorek , hamulce działają naprawdę dobrze i nie ma na co narzekać .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.