Skocz do zawartości

[reklama tv] Skoda i Tour de France

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ciekawostka:

klik do youtube

Nie pierwsza to reklama Skody w związku ze sponsoringiem TdF, ale pierwsza emitowana w polskiej TV.

Mi wpadła w oko i ucho, zawsze to coś innego niż tańczące proszki na bóle wszelakie;-)

Choć reklama sama w sobie utwierdza powszechna opinię o Skodach jako samochodach roboczych bez emocji, zamysł był chyba inny;-)

Tym niemniej mi się podoba

Oj, coraz więcej marketingowców dostrzega potencjał w wykorzystaniu roweru w reklamie. Skoda, HTC (jak ktoś jeszcze nie widział niech się wstydzi i klika :

[nie dość, że bardzo fajny klimat, to jeszcze kręcona w Warszawie :) ] ) Oby tak dalej, a może zacznę oglądać częściej telewizję :D

Reklama skody jest bardzo pomysłowa i inna niż reszta tego badziewia i "nowości" oraz "mega hitów" z lat 80-90 w telewizji za który każą płacić abonament, szkoda że tej reklamy htc nie ma w telewizji bo też jest bardzo pomysłowa a jakże prosta i zacna :)

Nasz rodzimy producent Kross mógłby brać przykład jak zrobić ciekawą reklamę o tematyce rowerowej. W radiu puszczali ostatnio reklamę z mało zapadającym w pamięć sloganem "Kross dwa koła jedna pasja". Mogli by chociaż zmienić koła na pedały, budząca kontrowersję reklama odbiła by się większym echem.

Zauważ tylko, że postowane przez nas reklamy to raczej kampanie wielkich producentów, którzy rowerami się tylko podpierają, że się tak wyrażę, "estetycznie".

Dyskusja bardziej ziej "ogólnofilozoficzna" na temat wielkich reklam firm produkujących rowery i sprzęt była TUTAJ

Wnioski? Za mała grupa docelowa - rowerzyści to raczej niszowe środowisko, a koszta kampanii tv ogromne. Porywanie się z armatami na gołębie;-)

Reklama Skody niesamowita, najlepsza, jaką ostatnio widziałem :)

Choć reklama sama w sobie utwierdza powszechna opinię o Skodach jako samochodach roboczych bez emocji, zamysł był chyba inny;-)

Z tym się jednak nie zgodzę - ta reklama aż kipi emocjami!

Obrazkowa HTC też bardzo dobra, dla wszystkich rowerosceptyków :)

No no, coraz lepsze te reklamy.

Skodę widziałem kilka razy na TVN Turbo i za pierwszym razem zrobiła na mnie spore wrażenie. Szkoda, że jest puszczana co chwilę i później zaczyna już denerwować.

HTC nie widziałem! świetne są, szczególnie ta z bikerami. Kawał dobrej roboty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...