dolob Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Ponieważ jestem tu nowy, na wstępie witam wszystkich, składam właśnie 29tke i mam pytanie czy te widelczyki waszym zdaniem nadają się do nie przesadzonej zady, gównie po lesie polnych drogach (żadnego extremum)?: http://allegro.pl/widelec-amortyzowany-29-mtb-29er-suntour-xct-i1705600335.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Czesc dolob! Jesli szukasz taniego amora, ktorego nie bedziesz katowac extremalnie i ktory powinien podzialac przez jakies kilka lat to polecam ten model! Jesli jednak zabierzesz sie za bardziej wyczynowa jazde, z wieksza iloscia wymagajacego terenu to moze sie okazac ze ten model szybko nabawi sie luzow...wiem, ze tegoroczne Suntour'y SF11 XCT V3 montowane w Trek'ach 29(przynajmniej na rynku UK) mialy wade uszczelek - wszystkie byly wymieniane na koszt importera(co zreszta bylo latwa operacja i mozliwa do wykonania przez wiekszosc domoroslych mechanikow). Ja mam na jednym z rowerow Suntour Raidon qr15 - jest swietny jesli chodzi o sztywnosc, powietrzny(a wiec moge zmienic twardosc), jedynym minusem jest wycieranie sie goleni(ale to tylko kosmetyka, mialem tak kiedys z Duro). Generalnie polecam jako widelec do spokojniejszej jazdy dla tych ktorych nie stac na FOX'a lub Rebe. POZDRo-:wer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 update: Wymienilem Raidona na Epicona(aluminiowe zamiast stalowych lagi i sterowka) i jesli chodzi o prace to jest bardzo podobnie, ale mam 400g mniej z przodu, wiec jestem baaardzo zadowolony. Polecam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 15 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Mozna wiedziec gdzie kupiles epicona 29 i w jakiej cenie? W Polsce jest nie do kupienia, za granica tez bez rewelacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Mozna wiedziec gdzie kupiles epicona 29 i w jakiej cenie? W Polsce jest nie do kupienia, za granica tez bez rewelacji. Miskov17 udalo mi sie znalezc uzywke za granica w Anglii - polecam stronke www.singletrackworld.com -> forum -> for sale, ewentualnie zawsze mozna wpisac ogloszenie w sekcji "wanted". Nie wiem czy sprzedajacy byliby gotowi wysylac "poza wyspe", w razie czego moge pomoc jesli chodzi o wysylke(pracuje w sklepie rowerowym, mamy kartony itp.). Ewentualnie jestem w stanie zamowic od dystrybutora na UK(Greyville z Lichfield) Raidon'a na zwykla lub 15mm oske z blokada z korony lub kiery - ceny u nich na stronie http://www.greyville.com/categories/681-forks-suspension_29 POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 16 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Dzięki za namiary i chęć pomocy, w razie co - napiszę do Ciebie Raidon średnio mi pasuje, cena nie jest atrakcyjna a waży naprawdę sporo. Na 2012 ma wyjść RST First 29", czekam na szersze informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi