LeonKameleon Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witam wszystkich ! Potrzebuję waszej pomocy i jednocześnie proszę się nie irytować że zakładam nowy temat ale nie znalazłem wcześniej tego co by rozwiało moje pytania. Bardzo dużo jeżdżę na rowerze.Od 5 lat pokonuje trasę głownie z domu do miasta, szkoły i pracy.Ciągle na tym samym rowerku. Zauważyłem że w dzisiejszych czasach można kupić za śmieszne pieniądze rower, ale ile on jest tak naprawdę wart przekonujemy się tylko wtedy gdy naprawdę pokonamy nim trochę odległości. Średnio w tygodniu robię na rowerze 180 km jest to dużo i mało.Uwielbiam nim jeździć bo jak mam skorzystać z MPK to zdecydowanie lepiej jest mi wsiąść na mój rowerek, już nie wspominając o korzyści kondycyjnej, widokowej, przyjemnościowej itd. nie bedę się rozpisywał bo co jak co ale chyba Wy tutaj wiecie b. dobrze o czym mówię .Ale niestety On już się rozpada, ciągle coś... łożyska siadają. Po mojej obserwacji doszedłem do wniosku ze potrzebuje : 1)rower szosowy (bo jeżdżę w 94% tylko po asfalcie) ale te "standardowe" nie sa tym co jest mi do konca potrzebne bo w mieście zmieniam często jezdnie na chodnik i drogę rowerowa, duże krawężniki, czasem super głębokie dziury albo nagle urwany asfald itd Dlatego zdecydowanie z przody przydały by mi się amortyzatory .Jak jednej osobie wspomniałem o tym moim problemie to mnie wyśmiała... no ale takie są realia mojej eksportacji w tych warunkach . 1a) amortyzatory z przodu. 2) hamulce, hymm gdy leci żar z nieba, korek jak tralala w mieście, kierowcy chamsko sie zachowują a ja walczę "Dropkick Murphys" to wyciskam z siebie wszystko co tylko jeszcze w nogach i głowie pozostało bo uwielbiam prędkość "rowerową" [bezpieczną dla otoczenia oczywiście] i chcę szybko dostać sie do mojego zamierzonego celu.Czasem na drodze nagle pojawiają sie wszelakie niespodzianki które potrzebują szybkiego "kontrataku" dzieci z bramy, jakiś pies, samochód, piłka, drzwi itd.- dlatego potrzebuje dobre hamulce, ale nie muszą one być jakieś wyczesane w kosmos, z najlepszej firmy.Jeśłi standart z najnizszej połki wedłog was mnie zadowoli to do takich się przymierzę ;] .hehe... może to być śmieszne ale nie znam się i jedyne co wiem na ten temat to to, że potrzebuje dobrych hamulców .Boje się że jak pójdę do sklepu i tak powiem to właśnie dostane tae najdroższe a tego niechcę, bo ich po prostu niewykorzystanym - nie jestem kolarzem. 3)przerzutki - jak dla mnie to mogło by ich wogole nie być albo najwyższe trzy bo zawsze jeżdżę na najwyższym, nawet ruszam tak z czerwonego światła- tak się nauczyłem,pewnie błędnie - ale kolarzem nie jestem :].Wiec na nich tez mi nie zależy. 4)koła - wiadomo o co chodzi, muszą przeżyć moje setki tysięcy kilometrów i tyle i oponki nie mogą być szersze niż 28 mm. 5) kierownica - w cale nie musi być typowa dla szosówek No i teraz chyba najważniejsze, mogę dać do 800 no jak się zakocham to 1000 zł. Wszelkie uwagi pytania są mile widziane, nie czarujmy sie ale szczerze mówiąc to Liczę na WAS ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 amortyzator i wąska opona to zapowiedź kosztów i częstego wracania do domy z buta prowadząc rower ps. ja chce ferrari f430, i najlepiej za 30 tysięcy i żebym mógł czasem wjechać do lasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergeant1705 Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Amortyzator sobie odpuść.. sam często jeżdżę szosą po krawężnikach, dziurawych drogach, i po różnych "miejskich" przeszkodach(no ale z rozwagą) i jedyne to musisz się przyzwyczaić że Cię trochę wytrzęsie ;P ekspertem nie jestem ale myślałeś o trekkingu lub crossie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeonKameleon Napisano 14 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 O ! Chyba bardzie o tym myślę, dziękuję że pomogłeś mi nazwać to czego potrzebuję Szkoda że plusów nie mogę dać ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.