Skocz do zawartości

[600-800 zł] Rower dla dziewczyny do wycieczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:). Poszukuję roweru w granicach 600-800 zł. Wiem, że w tej cenie trudno o dobry rower, dlatego chciałam zapytać o radę. Zdaję sobie sprawę, że na rowery z supermarketu lepiej nawet nie patrzeć :). Rower ma służyć do wycieczek za miasto, nie będą to wyczynowe wyjazdy. Zastanawiam się czy lepszy byłby treking/cross czy rower górski? Wpadła mi do ręki gazetka z jednego sklepu z promocją roweru Arkus Delta Trekk 800. Jest przeceniony z 949 na 719 zł. Co o nim sądzicie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc! :)

Przy takim wysypie makrokeszow i "dobrych" rowerow, ten arkus wypada naprawdę dobrze. Jednak osprzet to tutaj bym powiedzial, ze nie jest najwazniejszy, rower musi byc w miare lekki i pasowac dziecku, najlepiej to przymierzac sie do tych co sa w lokalnych sklepach, bo przy dziecku lepiej nie zamawiac przez internet.

Popatrz jeszcze na:

Kross Lizzy

Mbike Selene

Ja bym proponowal gorala, tym bardziej ze dziecko raczej nie bedzie nic wozic na bagazniku, a to zbedne obciazenie. To tylko moje zdanie. Jak juz obejrzysz z dzieckiem jakies to napisz, to pomozemy dokladniej wybrac. Ja bym obstawial, co jak ten kross. Pozdrawiam!

Przy takim wysypie makrokeszow i "dobrych" rowerow, ten arkus wypada naprawdę dobrze. Jednak osprzet to tutaj bym powiedzial, ze nie jest najwazniejszy, rower musi byc w miare lekki i pasowac dziecku, najlepiej to przymierzac sie do tych co sa w lokalnych sklepach, bo przy dziecku lepiej nie zamawiac przez internet.

Popatrz jeszcze na:

Kross Lizzy

Mbike Selene

Ja bym proponowal gorala, tym bardziej ze dziecko raczej nie bedzie nic wozic na bagazniku, a to zbedne obciazenie. To tylko moje zdanie. Jak juz obejrzysz z dzieckiem jakies to napisz, to pomozemy dokladniej wybrac. Ja bym obstawial, co jak ten kross. Pozdrawiam!

Bardzo dziękuję za pomoc, ale źle sprecyzowałam moje pytanie. "Dla dziewczyny" czyli dla mnie, siedemnastolatki, nie chodziło mi o dziecko :D. No chyba że 17 lat podchodzi jeszcze pod dziecko :D. Przepraszam za złe wysłowienie się :). Otóż mam 17 lat i 165 cm wzrostu, a roweru potrzebuję do wycieczek za miasto. Nie jeżdżę wyczynowo, tylko rekreacyjnie. Dlatego zastanawiałam się czy wybrać treking/cross czy rower górski. Co prawda nie zamierzam jeździć po trudnym terenie, ale nasze polskie drogi do zbyt równych nie należą :D. A na ten Arkus wpadłam przypadkowo, w skrzynce znalazła się ulotka z nim. W dodatku jest na raty, a na tym mi zależy :).

brt0555 Toś poleciał z tym dzieckiem. Skąd ten pomysł, że to dla dziecka? :laugh:

Ja proponuje KROSS HEXAGON V3 2010. Z tym wzrostem to raczej 17" by się przydało, ale takich rozmiarów chyba już nie ma. Być może 19" Ci podpasuje. Ja nie jestem wiele większy od Ciebie (171cm) i jeździłem na 19" tym samym rowerem i było dobrze.

http://allegro.pl/aluminiowy-rower-gorski-kross-hexagon-v3-stozki-i1694853373.html

Nie myślałaś może nad używkami? Niestety wtedy nie ma możliwości kredytu.

Dla mnie dziewczyna to dziecko.

Sory, wprowadzilem niepotrzebnie w blad. Dla 17-ki to juz rower taki jak dla doroslej kobiety, wiec polecilbym :

http://allegro.pl/kross-trans-alp-damski-gratis-przesylka-i1709037797.html

http://allegro.pl/lazaro-integral-28-d-bezkonkurencyjny-sprawdz-i1709035303.html

Cross lub trekking bedzie najlepszy do wycieczek, na goralu za duzo energii marnujesz na szosie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...