Skocz do zawartości

[Trening] Polska na Rowery - Otwarte treningi - Kraków

Jacekddd

Rekomendowane odpowiedzi

W ramach akcji "Polska na rowery" co tydzień we wtorek w Krakowie odbywają się treningi prowadzone przez Bartosza Janowskiego.

Miejsce spotkań:

Kraków, Skrzyżowanie Al. 3-go Maja i Al. Focha (tzw. narożnik Błoń)

Prowadzący treningi w Krakowie:

Bartosz Janowski - pochodzi z Krakowa, urodził się w 1985 roku, absolwent Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie, studiował kierunek wychowanie fizyczne. MTB zainteresował się w 2000 roku, od 2003 wyczynowo. Do jego największych sukcesów sportowych zalicza się 4 miejsce w klasyfikacji generalnej SKODA AUTO GP MTB w kategorii młodzieżowiec w 2007 roku, 1 miejsce w klasyfikacji generalnej Powerade MTB Marathon w kategorii M2 w 2009 i 2010 roku, 1 miejsce w klasyfikacji Pucharu Polski w Maratonie MTB w 2009.

Dzisiejszy trening 12 lipca przebiegał głównie w Lesie Wolskim. Jego charakter ma wyrabiać u uczestników wartościowe podczas jazdy w terenie nawyki, zdolność pokonywania przeszkód, przystosowanie do interwałowości w treningu, równowagę, optymalne prowadzenie roweru na trudnych fragmentach zjazdów i podjazdów. Sposób prowadzenia treningu umożliwia każdemu uczestniczenie w tego typu spotkaniach.

Strona "Treningów" krakowskich na Facebook'u:

http://www.facebook.com/pages/Polska-na-rowery-otwarte-treningi-KRAK%C3%93W/121813724567331?ref=hnav

Krakowskie treningi cieszą się największą w Polsce popularnością liczoną w ilości osób (spotkania ponad 30osób nie są rzadkością).

Film:

Otwarte treningi "Polska na rowery" Kraków 12 lipca 2011

Pozdrawiam

Jacek

Jak długo trwają te treningi i ile km przejeżdzacie ? Boję się że dla takiego cieniasa jak ja to zbyt wiele. Dosiadłem roweru zaledwie miesiac temu i staram się 2-3 razy w tygodniu popedałować ale jeszcze nie czuje się pewnie :( Dlatego mam wątpliwości czy dam radę.

Bidon - trasa często bywa zawiła ale zwykle to jakieś 20-25km w terenie razem z łącznikami. Dosłownie każdy da radę to przejechać i na wszystkim, zresztą zobacz sobie starsze filmy. Ekipa co prawda na niektórych podjazdach daje trochę mocniej ale zaraz staje i czeka aż na powrót wszyscy się zbiorą. Jadą wtedy jedni szybciej inni wolniej każdy w tempie na jakie go stać. Nie ma problemu.

Jacek

• 3 tygodnie później...

Też dojechałem i świetnie się bawiłem choć muszę przyznac ze podjazd ( a raczej podejście ) na 4 km rozłożyło mnie totalnie :sick: Wylewałem 7 poty by nadązać za ekipą ale mimo tego że zamykałem ogony i tak radochę miałem nieziemską z jazdy :thumbsup: Na koniec mój wysiłek został nagrodzony wylosowaną "organizacyjną" koszulką. Szczęście debiutanta :icon_lol:

Za tydzień postaram się znowu być o ile aura dopisze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...