Skocz do zawartości

[rama] Do streetu dla bikera o 184 cm wzrostu

AIRtitan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chcę kupić ramę do streetu (i okazyjnych wypadów w teren). Posiadam rower Kross SignFR1, z którego chce sprzedać ramę, wiec dobrze by było gdybym mógł wykorzystać jak najwięcej z niego części. Mam 184 cm wzrostu, rama raczej do 600zl, może być używana.

AMORTYZATOR: Suntour Duro (130mm)

KORBY: Truvativ Hussefelt 36/24

KASETY: Suntour 8 biegów, 11-30z

PRZERZUTKA PRZÓD: Sram 3.0 (do sprzedania, zamiast tego napinacz)

PRZERZUTKA TYŁ: Sram X7

KIEROWNICA+MOSTEK: Truvativ Hussefelt

STERY: Cane Creek

Chyba, że coś nie pasuje do streetu i trzeba wymienić.

Proszę o propozycje :>

PS: Rama SignFR1 stan bdb do sprzedania (ładny spaw, lekkie ryski, tanio)

Napisano

Jeśli rower ma być do streetu to amor w dół na 100 lub mniej. Jeden blat z przodu i brak przerzutek/manetek/kasety. W piastach jeśli seryjne to wymienić ośki na pełne skręcane nakrętkami.

Ramę możesz brać nowego Voida, Quinnie czy Traffica. Z używek Sub, Brooke. Cody i Majesty to już inna mufat ale cenowo może byś znalazł używkę.

Napisano

Tzn moze troche zle sie okreslilem, raczej chodzilo mi o urbana niz streeta.:P Wheelie, jazda po schodach, skoki z nierownosci itp, jazda po skateparku schodzi raczej na drugi plan. Glownie chodzi mi o rame ktora bedzie poki co zamiennikiem dla tej co jest teraz, reszta (np piasty) dojda potem. I jaki rozmiar brac na 184cm wzrostu do takiego jezdzenia? I czy gorna rura powinna isc w jednej linii z tylnim trojkatem? Amor, niestety, na razie zostanie, mam zamiar go tylko stuningowac.

EDIT:// Zapomnialem spytac czy moje korby i widelec/kiera podejda pod te ramy? Nie znam sie na tych standardach, a zalezaloby mi zeby je poki co zatrzymac i przerzucic sie na nowa rame po jak najmniejszych kosztach.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

dokładnie, hornet nie jest do streetu tylko do 4x i FR. Z tych ram co wymienił Bombell mogę polecić traffica i voida, mój kolega go ma i jest zadowolony. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...