matiosy Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Witam Jaki polecacie dobry U-lock ,w granicach do 150zł ?? (jak będzie potrzeba to może być ciut więcej) Rower ma być zapinany do podobnych stojaków I tu pojawia się pytanie ,jak takiego ulocka przypiąć ???
Fenthin Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Kryptonite Kryptolok Series 2 lub Abus Sinus. Sinus jest moim zdaniem lepiej wykonany i sam właśnie taki model posiadam. Pytanie tylko jak bardzo więcej to może być. Drożej jest Kryptonite Evolution Series 4, tyle że znów dopłacając całkiem nie tak wiele jest też Abus Granit (oczywiście mówię o promocjach, nominalna cena jest wyższa). Ale w obu przypadkach to już okolice 200zł. Tylne widełki. Inaczej nie da rady.
matiosy Napisano 13 Lipca 2011 Autor Napisano 13 Lipca 2011 A bym mógł prosić jakieś linki ,bo prawdę mówiąc ,nie wiem ,nie znam sklepów internetowych ,a na alledrogo to jest różnie Tylne widełki ,czyli rowerem parkuje tyłem tak ?
hike Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Witam, W cenie 119,00 zł możesz kupić Trelock na poziomie 3. http://hike.pl/product.php?productid=18205&cat=457&page=1&tpl= Poziom 4, w Polsce nie ma wyższego, to już 199,00 zł http://hike.pl/product.php?productid=19761&cat=457&page=1&tpl= Do tego można dokupić dodatkową linkę http://hike.pl/product.php?productid=19912&cat=457&page=1&tpl= W opisie produktu jest info o dopasowaniu poziomu zabezpieczenia Pozdrawiam Magda
marekw Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 W kwestii u-locków jest tylko jeden sposób na sprawdzenie, czy są naprawdę wytrzymałe: Trzeba wziąć piłkę do metalu, odsłonić trochę gumę ochronną o spróbować naciąć. Pod gumą metal ma być tak twardy, żeby brzeszczot nie zrobił nic więcej oprócz rys. W miejscu mocowania do zamka, metal ma być miękki, a to dlatego, żeby nie dało się go niczym ubić, nawet po schłodzeniu. Tak więc znaczenie ma nie tylko jakość stali, ale i sposób hartowania. Jeśli chodzi o zamek, to już chyba trzeba założyć, że jak podkowa jest ok, to zamek też powinien być ok. Sam od kilkunastu lat używam u-locka firmy trek, kiedyś kosztował majątek (niecałą stówę) ale czuję się z nim bezpieczny. Z drugiej strony oprócz moich testów nie ma na nim żadnych prób włamań.
matiosy Napisano 14 Lipca 2011 Autor Napisano 14 Lipca 2011 I jak Nikt się nie wypowie ?? ,czyżby większość miała zwykłe zamknięcia ?
dymcio111 Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 hmm jeśli rower ma być przypinany do takiego zwykłego stojaka... to pewnie i tak złodziejowi będzie łatwiej sforsować stojak niż takiego u-locka nawet w tej cenie. Ja osobiście mam Abus Granit X plus 300mm i ta długość jest moim zdaniem bardzo uniwersalna, nie mam większych problemów aby się zapiąć. Ale to troche większa półka cenowa. Popatrz na allegro u-locki jak cenowo stoją i jeszcze ja zawsze sklepów wyszukuje na www.ceneo.pl albo np www.nokaut.pl , www.skapiec.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.