Pan Sprężynka Napisano 14 Stycznia 2006 Napisano 14 Stycznia 2006 SŁuchajcie mam problem bo nie wiem jaką długość mostka sobie dobrać? Waham się pomiędzy 85mm a 110mm? Czy te 25 mm może jakoś znacząco zmienić pozycję w czasie jazdy i czy w ogóle będzie to miało jakies bardzo duże znaczenie??
Puma [JFK] Napisano 14 Stycznia 2006 Napisano 14 Stycznia 2006 Możesz zmienić ustawienie siodełka więc nie powinno mieć to dużego znaczenia.
Ecia Napisano 14 Stycznia 2006 Napisano 14 Stycznia 2006 Dla mnie np. miałoby znaczenie. Dla mnie nawet centymetr w jedną czy w drugą stronę poza optimum sprawia, że źle mi się steruje rowerem - a siodełkiem tego nie mogę skorygować, bo z kolei źle mi się pedałuje . Może jestem na maxa pedantyczna, przesadnie wyczulona na najmniejszą zmianę geometrii roweru - ale tak mam, sprawdziłam (nie raz...). Dobór mostka to zawsze dla mnie największy ból ... Dlatego na wszelki wypadek przymierz się przed zakupem do obu mostków (jeśli nawet nie tych konkretnie, to innych o tej samej długości i wznosie), żeby potem nie było przykrego zaskoczenia... Pozdrówko z przestrogą .
mbike Napisano 14 Stycznia 2006 Napisano 14 Stycznia 2006 Witam Rownież zastanowiłbym się głeboko na długością mostka, bo 2,5cm potrafi dotkliwie zmienić pozycje podczas jazdy. pozdrawiam Adi
skrzynia Napisano 14 Stycznia 2006 Napisano 14 Stycznia 2006 Na początek poczytaj to: "Zasady pisania nowych tematów" - tytuł tematu był nieprawidłowy; brak " [ ] ". Jeśli chodzi o obliczanie długości mostka polecam to narzędzie: http://www.wrenchscience.com/WS1/default.asp
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.