Skocz do zawartości

[Mostek] Jak dobrać długość ?

Pan Sprężynka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

SŁuchajcie mam problem bo nie wiem jaką długość mostka sobie dobrać? Waham się pomiędzy 85mm a 110mm? Czy te 25 mm może jakoś znacząco zmienić pozycję w czasie jazdy i czy w ogóle będzie to miało jakies bardzo duże znaczenie??

Napisano

Dla mnie np. miałoby znaczenie. Dla mnie nawet centymetr w jedną czy w drugą stronę poza optimum sprawia, że źle mi się steruje rowerem - a siodełkiem tego nie mogę skorygować, bo z kolei źle mi się pedałuje :P . Może jestem na maxa pedantyczna, przesadnie wyczulona na najmniejszą zmianę geometrii roweru - ale tak mam, sprawdziłam (nie raz...). Dobór mostka to zawsze dla mnie największy ból :D ...

Dlatego na wszelki wypadek przymierz się przed zakupem do obu mostków (jeśli nawet nie tych konkretnie, to innych o tej samej długości i wznosie), żeby potem nie było przykrego zaskoczenia...

Pozdrówko z przestrogą :) .

Napisano

Witam

Rownież zastanowiłbym się głeboko na długością mostka, bo 2,5cm potrafi dotkliwie zmienić pozycje podczas jazdy.

pozdrawiam

Adi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...