Skocz do zawartości

[torpedo] Wigry 3

Rudy102

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie :)

Mam problem z torpedo w moim starym składaku. Problem jest taki: Mogę normalnie odkręcić ramię hamulca ale samej piasty za cholerę nie mogę odkręcić.

Hamulec działa normalnie ale po 30 latach warto do niej zajrzeć. Wątpię żeby ktoś ro robił.

Ps. Ma ktoś pomysł jak naprawić korbę? Powinna być w jednej linii oo tak -.- a jest tak -./

Napisano

Jak nie możesz odkręcić? Od ramy? Bierzsz klucz 15 lub 14, długą rurę i jazda z koksem, musi pójść :rolleyes:

A co do korby, to pewnie na klinie jest luźne. Najlepiej wymienic ośkę suportu i wstawić nowy klin.

Napisano

Mogę koło rozkręcić nie mogę odkręcić ''konusów'' lub co tam to torpedo ma.

Wybić klin? Hmmmmmmmmm. Jakby się dało. Chyba po prostu przetnę to piłką i wstawię nową korbę.

Ps. Z jednej strony pedał jest przyspawany więc.... Nie wiem co się z tym rowerem działo.

Napisano

Wkręć ośkę w imadło, z jednej strony, na samym końcu ośka ma kształt kwadratu i za to chwyć. Następnie bierzesz klucz (17 bodajże) no i trzeba napierać, innej metody nie ma. A co do spawania to klin puścił, wyrobiła się ośka i jedyne co pozostało to zaspawać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...