Skocz do zawartości

[rower] Cube Analog vs Merida Matts-60D - 2011

CcinekK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też bym wybrał meridę,za technologie ramy oraz nie wiem jak cube ale w razie problemów z meridą czego nie przewiduję to ewentualne naprawy są szybko i pozytywnie rozpatrywane.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cube mają porządne, mocne ramy. Ja osobiście też posiadam rower tej marki. Tyle że w Analogu te Stroker Ryde - każdy na nie narzeka, włącznie ze mną.

Napisano

Moja rama Meridy jest z roki 2004/2005 i jej geo jest dal mnie powalające. Lakier jest trwały . W Cube jak dla mnie ma lepsze Hamulce. Ale i tak jak bym miał kupić ,kupiłbym MERIDE.

Napisano

Z tych dwóch Unibike Flite :icon_mrgreen:

Coraz czesciej chodzi mi po glowie. Dobry stosunek cena <--> osprzęt. Unibike expert byłby idealny cena 3299.

Napisano

Wracając do Analoga to możesz też kupić wersję z V-Brake i masz za 1999 zł.

A od siebie polecam Unibike Flite 2011. Też dopiero co kupowałem rower w tym przedziale cenowym, długo się zastanawiałem i w końcu wybrałem Unibike Flite.

(W moim profilu jest kilka fotek mojego Flite)

Pozdro

Napisano

Cytat

Dobry stosunek cena <--> osprzęt. Unibike expert byłby idealny cena 3299

No nie wiem czy ten stosunek cena/jakość nie wypada lepiej :

http://www.decathlon...2011-173280586/

Jest brzydki i wydaje się cieniutki jak szosówka i bał bym się że połamie go swoimi 100kg w kilka dni. Tylko ten recon troche lepszy więc nie wiem czy lepiej wypada.

Napisano

Ja bralbym Meride!

A jesli nie meride to kross a6! Nic innego bym nie wzial, ale nadal polecam Ci meride;p

Rowniez ze wzgledu na sam wyglad, jesli bardzo zwracasz na to uwage

Napisano

Każdy ma swoje upodobania.. mi pasuje akurat biel/czerń moze byc z czerwienia np. M bike Renegade 6.0. Ten Unibike nie ma w cale takiej malej ceny 3299. Nigdy nie jezdzilem na hydraulikach, wiec ciezko mi porownac Tektro z Avidami... Jeszcze fajną opcją wydaje się Cannondale SL3 ale tu juz pieniadze ida w Napis 2999zł.

Napisano
mot4ba

Jest brzydki i wydaje się cieniutki jak szosówka i bał bym się że połamie go swoimi 100kg w kilka dni. Tylko ten recon troche lepszy więc nie wiem czy lepiej wypada.

Dla jednych brzydki jest Decathlon, dla innych Unibike , co do trwałości ramy, to oczywiście głupoty piszesz.

Stosunek cena /jakość na pewno jest lepszy w Rockrider , bez dyskusji :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...