Skocz do zawartości

[Hamulec] Magura czy Formula?

Pan Sprężynka

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje baedzo poważna inwestycje związaną z hamulcami. Mam zamiar nabyć hydrauliczne tylko mam problem co wybrać... Zatrzymałem się pomiędzy magura martą sl a Formulą b4 pro+ . Jak myślicie co lepiej wybrać, teoretycznie magury są lżejsze ale w formulach aby to nadrobić wystarczy wymienić śrubki na tytanowe. Pozatym słyszałem nie przychylne opinie co do długośći hamowania magur... Prosze doradzcie!!

• 2 tygodnie później...

Witam!

Magur nie znam,ale jezeli chodzi o Formule(B4 Pro) to jestem jej zadowolonym posiadaczem.

Na ta chwile maja za soba jakies 5tys. km w roznych warunkach i wszelakim terenie(gory Gorce,Beskidy).

Gdyby ktos mial jakies konkretne pytania odnosnie B4 to prosze pytac.

Kiedys posile sie na jakas recenzje tych hamulców,ale jeszcze nie teraz.

Pozdrawiam. :wink:

Pozatym słyszałem nie przychylne opinie co do długośći hamowania magur... Prosze doradzcie!!

W grudniowym wydaniu "Mountain Bike" byl test topowych hydraulikow. Marty wypadly bardzo dobrze - w skrocie - bardzo mocne , swietna modulacja i calkowicie ciche .

Te zaslyszane przez ciebie opinie to pewnie w wiekszosci ( jak nie wszystkie ) wypowiedziane zostaly przez ludzi ktorzy mieli z nimi taka stycznosc ze widzieli te marty na obrazku ...

Nie wiem ile kosztuje formula ale wiem ze marty to spory wydatek - a w tym zakresie cenowym mozna jeszcze wybrac el camino i juicy 7 - tez bardzo dobre hamulczyki :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...