Pan Sprężynka Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Planuje baedzo poważna inwestycje związaną z hamulcami. Mam zamiar nabyć hydrauliczne tylko mam problem co wybrać... Zatrzymałem się pomiędzy magura martą sl a Formulą b4 pro+ . Jak myślicie co lepiej wybrać, teoretycznie magury są lżejsze ale w formulach aby to nadrobić wystarczy wymienić śrubki na tytanowe. Pozatym słyszałem nie przychylne opinie co do długośći hamowania magur... Prosze doradzcie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIOK Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 hmm aj bym brał magurę... zwłąszcza ze marta zbiera świetne opinie a co do forumuli to jakoś nie mam przekonannia do tej firmy :/ chociaz słyszłąem pozytywne opinie! PS. zła nazwa tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioktm Napisano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Witam! Magur nie znam,ale jezeli chodzi o Formule(B4 Pro) to jestem jej zadowolonym posiadaczem. Na ta chwile maja za soba jakies 5tys. km w roznych warunkach i wszelakim terenie(gory Gorce,Beskidy). Gdyby ktos mial jakies konkretne pytania odnosnie B4 to prosze pytac. Kiedys posile sie na jakas recenzje tych hamulców,ale jeszcze nie teraz. Pozdrawiam. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Pozatym słyszałem nie przychylne opinie co do długośći hamowania magur... Prosze doradzcie!! W grudniowym wydaniu "Mountain Bike" byl test topowych hydraulikow. Marty wypadly bardzo dobrze - w skrocie - bardzo mocne , swietna modulacja i calkowicie ciche . Te zaslyszane przez ciebie opinie to pewnie w wiekszosci ( jak nie wszystkie ) wypowiedziane zostaly przez ludzi ktorzy mieli z nimi taka stycznosc ze widzieli te marty na obrazku ... Nie wiem ile kosztuje formula ale wiem ze marty to spory wydatek - a w tym zakresie cenowym mozna jeszcze wybrac el camino i juicy 7 - tez bardzo dobre hamulczyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 No to ja wtrące Formula ORO ostatnio na allegro były za 700 komplet. Swietna modulacja co regulujesz pokrętłem w klamce i siła prawie jak Gustaw. Mam takie ale na razie nie używam bo rower nie poskładany ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 W grudniowym wydaniu "Mountain Bike" byl test topowych hydraulikow. Marty wypadly bardzo dobrze - w skrocie - bardzo mocne , swietna modulacja i calkowicie ciche . Potwierdzam Mam Martę na tyle, ten hamulec jest rewelacyjny - duża siła, dobra modulacja, niska masa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Teraz widze moj blad ale zeby moje info bylo rzetelne - poprawiam sie - test byl w mountain bike ACTION . Zabraklo mi tego ostatniego slowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.