Skocz do zawartości

[koło] czy wytrzyma

solo83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Czy koła złożone na piastach DT340 i obręczach DT 4.2D, szprychy DT Revolution wytrzymają 110kg bikera? Jazda to 30/70 asfalt i teren ale bez skakania. Takie klasyczne XC.Dodam że docelowa waga to 90kg bo się strasznie zapuściłem;(

Pozdrawiam

Napisano

Ta obręcz ma zdaje się limit wagowy taki, jak moje XR400, czyli 90kg. Oczywiście nie pęknie od razu, jak siądzie na niej ktoś cięższy, ale będzie pracować i giąć się. Do tego szprychy DT Revo? Sory, ale chyba jaja sobie robisz. Przy Twojej wadze nie brałbym żadnych cieniowanych szprych, a co dopiero revo.

Sam mam koła na XR400+sapim race (2-1.8-2, revo mają 2-1.5-2) i tylne koło łapie lekkie odchyłki od normy. Ważę 87 kg i jeśli koło będzie się za bardzo rozłazić, to zmienię szprychy na nie cieniowane.

Gość w renomowanym sklepie powiedział, że ma ludzi, którzy ważą 90kg i jeżdżą na revo, ale wiąże się to z częstymi wizytami w serwisie na centrowanie kół.

Napisano

Witam

Czy koła złożone na piastach DT340 i obręczach DT 4.2D, szprychy DT Revolution wytrzymają 110kg bikera? Jazda to 30/70 asfalt i teren ale bez skakania. Takie klasyczne XC.Dodam że docelowa waga to 90kg bo się strasznie zapuściłem;(

Pozdrawiam

mialem ,mam identyczne z oryginalnym zaplotem przez DT.Jestes pewien ze tam siedzi Revolution???Ja mialem cieniowane 2.0->1.8 czyli raczej competition.Pierwszy zezon ok 90 kg,w drugim przytylem do 100 i zaczely leciec widocznie sie spracowaly :wallbash: .Sam nie wiem wszystkie pekaly na gwincie moze to wada fabryczna za duzo wegla w stopie :icon_mrgreen: ,moze DT przeciagnelo:(.Przy takiej konfiguracji i z Twoja waga to moze 1000km wytrzymaja :thumbsup: ,pamietaj ze DT jest miekkie jesli chodzi o obrecz,a zaraz obrecz tez nie nasza wage :teehee:

Napisano

Dzięki za informacje.A i nie robie sobie jaj tylko pytam i tyle. Czyli sprawa jasna nie dla mnie te koła. Jeszcze raz dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...