arrhenius Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) Witam, Koledzy chce sobie kupić drugi zestaw kół typowo do jazdy MTB. Zastanawiam sie nad kołami fulcrum 29 sl http://www.fulcrumwheels.com/jspfulcrum/productsdetail.jsp?productid=17&varid=63&crankset=false&lang=en&world=offroad&freeride=false&xc29=true Nie jestem pewien czy beda one odpowiednie dla jeźdźca o wadze 89 kg. Producent nie wyznaczył górnego limitu wagi. Poinformował tylko że roweżysta o wadze powyżej 82 kg musi częściej "przygladać się" kołom. Zastanawiałem się równiez nad złożeniem takiego zestawu (dt 370+ dt competition+ dt x470). Może ktoś z was miał juz styczność z wyżej wymienionymi kołami i może się podzielić spostrzeżeniami. Chętnie zapoznami się z propozycjami innych kół które można kupic do 1200 zł. Edytowane 12 Lipca 2011 przez arrhenius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 osobiscie z fulcrumami nie obcowalem, ale obrecze dt470 sobie podaruj, bo ani lekkie, ani mocne, ani relatywnie tanie - po prostu kiepskie sam waze podobnie i proponuje ci mavica tn719 - niesamowicie sztywna felga, ponoc naj jesli chodzi o 29", przekulalem na nich jakies 8tys i zlego slowa nie powiem, bo kola nie lapia nawet bicia po akcjach, ktore w przypadku x470 moglyby sie skonczyc poskladaniem kola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arrhenius Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Dzięki Nabiał za opinie. Daruje sobie zakup w tym roku i poczekam na oferte 2012. Moze przyszły rok przyniesie jakies fajne kółka za rozsądna cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Toszkę pobronię obręczy x470. Mam je jakoś ponad rok. Jeżdżone w takich warunkach - http://www.youtube.com/watch?v=sQ1xMZxPSUQ. ( trasy uznawanego za najbardziej hardcorowy maraton w Czechach - nota bene kolejna edycja tuż, tuż; jest ktoś chętny na ponad 3300m. przewyższeń ) To są dokładnie te ścieżki z którymi walczą na codzień moje kółka. Ważę +/- 83 kg. Koła po ponad roku nie były prostowane. Zaznaczę, że nie testowałem innych 29erowych obręczy ( poza Alexrims td20 ) i absolutnie nie twierdzę, że Dt są naj, hiper, i mega. Po prostu stwierdzenie "kiepskie" jest troszkę zbyt mocne moim zdaniem Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez heniekkrol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi