Skocz do zawartości

[siodełko] kąt a ból nadgarstków?

rybciasum

Rekomendowane odpowiedzi

Po dłuższej jeździe bolą mnie nadgarstki wewnątrz od stron małych palców, wyczytałem na forum że może to być wina tego że cięzar spoczywa na rękach, nie wiem tylko jak ustawić kąt siodełka :/, czy robi się to odkręcając ( w moim przypadku, sztyca "KALIN") śrubę trzymającą siodełkoo i przesuwaniem siodłem do przodu lub do tyłu wzdłuż prętów ?? Innego rozwiązania nie znalazłem :/

Mi się na takim dosyć wysoko (ale podobno nadal prawidłowo) siodełku dobrze śmiga tymbardziej że ostatnia trasa była bardziej szosowa ;) na dodatek moje siodełko było pochylone ku dołowi, teraz lekko chyli się w górę, nie umiem poziomo postawić go ;/

Tak naprawdę ciężko powiedzieć, jaka jest przyczyna. Sam miałem problemy z nadgarstkiem i to jeżdząc na nisko ustawionym siodełku (teraz zresztą dziwię się, że w ogóle mogłem mieć je tak nisko). Mi pomogło obrócenie kierownicy o kilka stopni. Pamiętajmy, że prosta kierownica wcale nie jest taka prosta. Pewne gięcie jest.

@Grendel Pleciesz bzdury. Siodełko jak najbardziej może być tak czy inaczej ustawione. Idealnie poziome jest tylko wyjściem do dobrania odpowiedniej pozycji na rowerze.

faktycznie obręcz barkowa potrafiła boleć, i to nie tylko na tym rowerze, aczkolwiek to jest taki ból jakbym naprawdę ćwiczył bicepsy i ramiona, takie zmęczenie wewnętrzne, jakby przez te 3 godzinki naprawdę mięśnie pracowały, to jest jeszcze wytłumaczalne bo dzisiaj była niezła zabawa w błocie i cały czas jazda na stojąco, aczkolwiek ból lewego nadgarstka mnie nie pokoi :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...